Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Гройсман: в Україні почали зловживати залученням іноземців у владу

"Я вважаю, що Україну повинні будувати українці".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що в Україні почали зловживати залученням іноземців у владу.



Україну повинні будувати українці. Не без того, що ми можемо запрошувати тих чи інших відомих фахівців. Але взагалі-то, ми повинні побудувати власний дім самостійно, і це дуже важливо.



Про це він заявив в ефірі 112 каналу, пише LB.ua.


"Я думаю, ми колись, у певний період часу, почали зловживати цим. Я вважаю, що Україну повинні будувати українці. Не без того, що ми можемо запрошувати тих чи інших відомих фахівців. Але взагалі-то, ми повинні побудувати власний дім самостійно, і це дуже важливо. Так, ми будемо помилятися, так, ми можемо щось зробити не так, як це робили інші країни, але я глибоко переконаний, що все, що ми повинні зробити, ми повинні пропустити через своє серце - тоді ми будемо це цінувати", - сказав він.


На його думку, кожна держава має свій унікальний досвід і Україна повинна мати свій.


Нагадаємо, що в першому Кабміні Арсенія Яценюка іноземців не було, але вже в другому посаду міністра економіки отримав литовець Айварас Абромавичус, міністра охорони здоров'я - грузин Олександр Квіташвілі, а міністра фінансів - американка українського походження Наталія Яресько.


У той період високі посади в структурі МВС отримали грузинки Ека Згуладзе і Хатія Деканоїдзе. Заступником генпрокурора свого часу був грузин Давид Сакварелідзе, а посаду глави Одеської ОДА займав грузин Михайло Саакашвілі.


Зараз з іноземців у владі залишилися не всі. Серед них - американка українського походження Уляна Супрун в Міністерстві охорони здоров'я, грузин Гізо Углава в НАБУ. Укрзалізницею другий рік керує поляк Войцех Бальчун.

Telegram Channel