Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Хакерську атаку на ЗМІ Катару організували ОАЕ

Хакерську атаку на державне новинне агентство Катару QNA та соцмережі в кінці травня організували Об'єднані Арабські Емірати

Про це пише The Washington Post з посиланням на посадових осіб розвідки США, повідомляє Українська правда.


За словами джерел, 23 травня в уряді ОАЕ обговорювалася ця хакерська атака. При цьому поки залишається неясним, чи був здійснений злом самими ОАЕ, або ж вони найняли когось.



Хакери розмістили фейкову заяву еміра країни Таміма аль-Тані про намір відкликати посла з Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну, Кувейту і Єгипту через "напруги в стосунках Дохи з адміністрацією Трампа".



При цьому в ОАЕ заявили, що ця інформація є "помилковою".


"ОАЕ не грали ніякої ролі в ймовірному хакерстві, описаному в цій статті", - повідомив посол Еміратів у Вашингтоні.


Хакерська атака на державне ЗМІ Катару Qatar News Agency сталася 24 травня. Тоді хакери розмістили фейкову заяву еміра країни Таміма аль-Тані про намір відкликати посла з Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну, Кувейту і Єгипту через "напруги в стосунках Дохи з адміністрацією Трампа". У ще одному фальсифікованому медіа-матеріалі емір нібито схвально відгукнувся про Іран та Ізраїль, а ХАМАС назвав законним представником палестинського народу.


Катар спростував достовірність цих матеріалів і вибачився.


Після цього Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн розірвали дипломатичні та економічні зв'язки з Катаром. Вони також висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.


Зокрема від Катару вимагають розірвати дипломатичні зв'язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території і закрити телеканал "Аль-Джазіра"


Катар заявляв, що не виконуватиме ультиматум арабських країн.

Telegram Channel