Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Скільки абітурієнтів уже подали апеляції на результати ЗНО?

Перше публічне засідання з розгляду апеляцій розпочнеться наступного тижня

До Українського центру оцінювання якості освіти вже подано близько 3 тисячі апеляційних заяв на результати зовнішнього незалежного оцінювання, пише видання novynar.com.ua з посиланням на УНІАН.



Кожного року цей показник складає близько 1% від кількості результатів. Якщо взяти те, що ми провели 840 тис. тестів, то очікуваний рівень апеляцій — близько 8 тис.



Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник УЦОЯО Вадим Карандій.


«З сьогоднішнього дня почався етап апеляцій… За попередніми даними, які ми маємо на сьогоднішній ранок, ми отримали вже близько 3 тис. апеляційних заяв», — сказав Карандій.


За його словами, цей показник невисокий.  


«Як правило, кожного року цей показник складає близько 1% від кількості результатів. Якщо взяти те, що ми провели 840 тис. тестів, то очікуваний рівень апеляцій — близько 8 тис. Але я сподіваюсь, що він буде значно меншим», — сказав Карандій.


Він також зазначив, що розгляд апеляційних звернень проходитиме після того, як їх опрацюють робочі групи при апеляційній комісії УЦОЯО.


За словами керівника центру, перше публічне засідання з розгляду апеляцій розпочнеться наступного тижня.


Карандій також повідомив, що відзавтра на сайті центру буде розміщено індивідуальні результати кожного учасника ЗНО.


«Разом з тим інформацію отримають і загальноосвітні навчальні закладі у вигляді відомостей державної підсумкової атестації з усіх предметів, з яких проводилось зовнішнє незалежне оцінювання. Ці відомості потрібні для того, щоб адміністрації загальноосвітніх навчальних закладів оформили документи та прийняли рішення про здобуття випускниками загальної середньої освіти», — повідомив директор УЦОЯО.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лише чотири абітурієнти набрали максимальні 200 балів за результатами ЗНО з української мови та літератури. Торік 200 балів набрали аж 67 абітурієнтів. Українська мова та література є обов’язковими під час вступу до будь-якого вітчизняного вишу. 

Telegram Channel