Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Безпілотник ВПС США провів розвідку в небі над Донбасом

У неділю, 16 липня, стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk зробив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі


З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всієї окупованою територією Донбасу, а також прикордонними областями Росії.



Про це повідомили західні сайти, які відстежують польоти військової авіації, передає Depo.ua з посиланням на Інтерфакс.


"Під час польоту дальній безпілотник годинами курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування, але не перетинав її. Розвідник літав на висоті 16,7 тис. метрів. З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всієї окупованою територією Донбасу, а також прикордонними областями Росії", - йдеться в повідомленні.


Згідно з відкритими джерелами, апарат може патрулювати протягом 30 годин, перебуваючи на висоті 15-18 тис. метрів.


Американський безпілотний літальний апарат вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії. Він увійшов у повітряний простір України над Миколаївською областю і попрямував в бік Маріуполя. Після виконання завдання на Донбасі він "пішов" з повітряного простору України на північ від Молдови, повідомили ЗМІ.

Telegram Channel