Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Українські прикордонники повідомляють про черги на «Чонгарі»

У черзі на в'їзд до Криму біля КПВВ «Чонгар» очікують 80 автомобілів

У понеділок, 17 липня, зранку українські прикордонники фіксують черги поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом. Про це Крим.Реалії розповів помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Максим Сорока.



Виникнення черг пов'язують з діями російських служб на контрольованих ними пунктах пропуску навпроти українських КПВВ. За даними українських прикордонників, російські служби уповільнили пропускні операції.



«Новий тиждень вже традиційно окупанти починають зі створення штучних черг», – прокоментував спікер Азово-Чорноморського управління.


За його інформацією, в черзі на в'їзд до Криму біля КПВВ «Чонгар» очікують 80 автомобілів, в районі контрольних пунктів «Каланчак» і «Чаплинка» черг немає. Пішохідних черг також не спостерігається.


У Держприкордонслужбі заявляють про зниження пасажиро-транспортного потоку через адмінкордон у порівнянні з минулим роком. Виникнення черг пов'язують з діями російських служб на контрольованих ними пунктах пропуску навпроти українських КПВВ. За даними українських прикордонників, російські служби уповільнили пропускні операції.


Російські прикордонні служби ситуацію поки не коментували.


Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній «кордон». На адмінкордоні працюють три контрольних пункти в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».


Верховна Рада оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію Криму і називає це «відновленням історичної справедливості».

Telegram Channel