Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Скільки коштувала кібератака для світу?

Глобальна хакерська атака наприкінці червня спричинила світові втрати оцінювані у 53 мільярди доларів

Такі дані подали аналітики Lloyd's of London i Cyence, пише польське видання rp.pl.



Глобальна кібернетична атака може допровадити до втрат у міжнародній економіці на рівні 53 мільярди доларів. Це відповідає рівню природної катастрофи, на кшталт урагану Санді у 2012 році.



"Глобальна кібернетична атака може допровадити до втрат у міжнародній економіці на рівні 53 мільярди доларів. Це відповідає рівню природної катастрофи, на кшталт урагану Санді у 2012 році", - цитує аналітиків агенція  Reuters.


У представленому аналізі спеціалісти зосередилися на потенційних фінансових втратах від порушень систем безпеки в хмараних технологіях та на атаках на операційні комп’ютерні системи, які керують виробничими закладами по цілому світі.




  • - Оскільки кібернетичні атаки є віртуальними, то трудно зрозуміти, як вони будуть впливати на великі структури та події, - підкреслила Інга Беалє, шеф Lloyd's of London.


  • Атаки на системи у багатьох фірмах світу мали місце 27 червня. Найбільше хакери нашкодили нафтовим, енергетичним, телекомунікаційним, фармацевтичним компаніям та державним інституціям.


  • Країною, яка найбільше потерпіла, була Україна. Потерпіла також Росія та багато західних країн. Вірус, який шифрував комп’ютери та домагався конкретних сум за розблокування даних, був зачислений до нової родини комп’ютерних вірусів. Kaspersky Lab назвав його ExPetr.

Telegram Channel