Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

На Волині пройшов VII Міжнародний пленер іконопису і сакрального мистецтва

Цогоріч у заході взяло участь 30 творців з Польщі і України, які написали близько 50 робіт

16 липня в Інтеграційному центрі в Замлинні (Карітас Луцької дієцезії) відбулася післяпленерна виставка творів, написаних під час цьогорічного VII Міжнародного пленеру іконопису і сакрального мистецтва на Волині – „П’ятикнижжя в іконі”.



Слід підкреслити, що цьогорічний вернісаж у Замлинні – це вже 60-а виставка робіт, створених під час пленерів, починаючи з 2011 року. Ікони з цих пленерів представлено в понад 30 містах Польщі і України.



Вже традиційно на відкриття виставки прибуло багато жителів Замлиння, які разом з авторами робіт вперше могли побачити нові ікони. У цьогорічному пленері взяло участь 30 творців з Польщі і України, які написали написано близько 50 робіт.


Співорганізаторами пленерів виступають: Генеральне Консульство РП в Луцьку, Волинська організація Національної спілки художників України, отець Ян Бурас – генеральний вікарій Луцької дієцезії римо-католицької церкви та директор Інтеграційного центру в Замлинні Карітас, Академія мистецтв у Львові, кафедра української мови Варшавського університету, середовище іконописців Польщі.


VIІ Міжнародний пленер іконопису і сакрального мистецтва на Волині відбувся під патронатом Генерального Консульства РП в Луцьку, єпископа Віталія Скомаровського – Ординарія Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви та єпископа Йосафата Говери – Луцького екзарха Української Греко-Католицької Церкви.


Метою волинських пленерів і циклу виставок є ведення духовного діалогу між художниками. В основі проекту лежить необхідність польсько-українського обміну ідеями у сфері сакрального мистецтва та іконопису, а також знайомство з релігійним контекстом візантійського сакрального мистецтва та культурним взаємопроникненням впливів Сходу та Заходу.


Слід підкреслити, що цьогорічний вернісаж у Замлинні – це вже 60-а виставка робіт, створених під час пленерів, починаючи з 2011 року. Ікони з цих пленерів представлено в понад 30 містах Польщі і України, а цьогорічні роботи вирушать у свою мандрівку ще цього літа.

Telegram Channel