Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відзначив 60-річчя митрополит Сарненський і Поліський Анатолій

Волинь-нова

Відзначив 60-річчя митрополит Сарненський і Поліський Анатолій

Привітати його прибули ціла низка архієреїв на чолі з Предстоятелем УПЦ митрополитом Онуфрієм

Напередодні, 16 липня, у Неділю шосту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі міста Сарни. Цього дня приймав вітання з 60-річчям та днем тезоіменитства керуючий Сарненською і Поліською єпархією митрополит Анатолій. Про це повідомляє Волинська єпархія з посиланням на Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.



Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав правлячого архієрея Сарненської єпархії з 60-річчям та днем тезоіменитства і з нагоди ювілею вручив йому орден Святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня.



Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, а також духовенство з різних єпархій України, серед яких – священики з Волині. 


Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви з проповіддю. Під час Літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.


Наприкінці богослужіння митрополит Анатолій висловив подяку Предстоятелю, архієреям і всім присутнім за спільну молитву. Опісля Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав правлячого архієрея Сарненської єпархії з 60-річчям та днем тезоіменитства і з нагоди ювілею вручив йому орден Святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня. Також зі словами вітань до владики Анатолія звернулися представники Рівненської обласної влади.

Telegram Channel