Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Горохівські «Барви осені» взяли друге місце на фестивалі на Днпропетровщині

Волинь-нова

Горохівські «Барви осені» взяли друге місце на фестивалі на Днпропетровщині

Фестиваль народної творчості «Червона калина» уже всьоме відбувся у Кривому Розі

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


У жовтні цього року народному аматорському вокальному ансамблю клубу за інтересами «Барви осені» Горохівського райнного народного дому «Просвіта» виповниться лише п’ять років, а він своїм милозвучним співом, мистецькою активністю і сценічною культурою зумів здобути визнання улюбленця у шанувальників української народної творчості.



Дніпропетровщина гостинно зустріла гостей, а заслухавшись піснями «Волинь моя, колиско роду», «Не сіяла, не орала» у виконанні горохівчан, не відпускала їх зі сцени оплесками і гучним «Браво!».



Репертуар колективу швидко багатіє піснями, як життя – роками. Веселі і сумні, ліричні і патріотичні мотиви, віршовані віншування і дотепні примовляння  у виконанні «Барв осені» чули чи не всі села Горохівщини, лучани. На запрошення народної артистки України Оксани Пекун колектив презентував свою діяльність у популярній музичній телепрограмі «Фольк-music», а нещодавно горохівські панянки отримали запрошення на фестиваль народної творчості «Червона калина», який уже всьоме скликав піснелюбів у Кривому Розі. Дорога до цього міста неблизька, тож дехто сумнівався, чи варто змучитися протягом 12 годин у потягу жіночкам, яким за…?


- Їдьте і переспівайте всіх, - доброзичливо підбадьорив їх Горохівський міський голова Віктор Годик.  Заручившись його спонсорською допомогою, а також матеріальною допомогою керівника ТзОВ «Волинь Агроцентр» Жанни Віктович, підприємця Володимира Шевченка, колектив таки вирушив славити поліський край своїм талантом та ентузіазмом.


Дніпропетровщина гостинно зустріла гостей, а заслухавшись піснями «Волинь моя, колиско роду», «Не сіяла, не орала» у виконанні горохівчан, не відпускала їх зі сцени оплесками і гучним «Браво!». Отож, цінителі вічного народного мистецтва, хто ще не привітав – вітайте «Барви осені»: на всеукраїнському фестивалі у Кривому Розі учасниці колективу Лідія Шумчук, Марія Табачук, Євгенія Крестіамполь, Людмила Карніц, Гафія Бондар, Євгенія Галушка, Катерина Крокус, Галина Терновик, Ольга Ткачук, Євгенія Чорнопас і акомпаніатор Олександр Навроцький і його натхнений керівник, одна з найспівучиших особистостей нашого краю Надія Пасічнюк здобули почесне ІІ місце. З найкращими побажаннями Диплом колективу вручив голова журі заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв Петро Андрійчук, з яким творчі досягнення учасників фестивалю з 13 областей (105 колективів і 125 вокалістів) оцінювали заслужений діяч мистецтв України Володимир Коваленко і народна артистка України Оксана Пекун.


-Увечері другого дня вже складали сумки, щоб їхати додому, а нам зателефонували і попросили виступити на гала-концерті. Було дуже приємно, - переповіли незабутні враження Надія Пасічнюк і Лідія Шумчук.


Минуло лише кілька днів, як народний аматорський вокальний ансамбль «Барви осені» повернувся  з цієї далекої творчої мандрівки, а відтак уже дивував своїм дзвінкоголоссям журі і учасників етнофестивалю «Єдина країна», який відбувся у селі Дольську, що на Турійщині. Захід був не конкурсний, то з нього повернулися з Подякою організаторів і гарними спогадами, а за побажання успішного виступу і спонсорську допомогу, яка дала можливість узяти участь у цьому дійстві, колектив поросив висловити подяку голові районної ради Тарасові Щерблюку, за матеріальну допомогу для поїздки на «Червону калину» - Вікторові Годику, Жанні Віктович і Володимирові Шевченку.


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ

Telegram Channel