Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

На ринку праці Волині побільшало вакансій

На 1 липня в базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 2 972 вільних робочих місць, що на 700 більше, ніж на відповідний період минулого року

Євгенія СОМОВА


Про це повідомив під час брифінгу директор обласної служби зайнятості Роман Романюк, зазначивши, що відтепер щомісяця інформуватиме краян про ситуацію на ринку праці.



Загалом за перше півріччя цього року роботу за сприянням служби зайнятості отримали 11 176 осіб.



Посадовець наголосив, що пріоритетним завданням служби є реорганізація в сучасну сервісну структуру, яка оперативно реагуватиме на виклики ринку. І в цьому напрямку вже зроблені перші кроки, які дали хороші результати. Так, ефективне застосування індивідуального підходу у наданні послуг незайнятим громадянам дало змогу збільшити на 16,4 відсотка кількість працевлаштованих ще до надання статусу безробітного у перший тиждень звернення до Центру зайнятості. Середня тривалість безробіття станом на 1 липня становила 125 днів, що на 14 менше, ніж за відповідний період минулого року.
Розповідаючи про нові форми співпраці із роботодавцями, Роман Романюк зазначив, що завдяки їм у січні—червні цього року порівняно з таким же періодом минулого на 2,2 тисячі збільшилася кількість вакансій, зареєстрованих у центрах зайнятості. Значно більше роботодавців подали їх до служб упродовж першого півріччя. Зазначимо, що на 1 липня у базі даних обласного центру зайнятості налічувалося 2 672 вакансії. Це на 700 більше ніж на відповідний період минулого року.

Telegram Channel