Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Луцьку від спеки померла жінка

За повідомленням Волинського обласного центру екстреної медицини, через різке підвищення температури повітря значно погіршився стан здоров'я населення. За останні три доби кількість звернень до центральної оперативної диспетчерської у зв’язку із загостренням серцево-судинних захворювань збільшилась на 40 відсотків, неврологічних патологій — на 50

Оксана КРАВЧЕНКО


Особливо важко реагують на спекотну погоду люди з хронічними недугами, похилого віку, вагітні жінки та діти, які можуть стати жертвами теплового удару. Учора раптово стало зле пасажирці тролейбуса в Луцьку. Врятувати жінку не вдалося.



Особливо важко реагують на спекотну погоду люди з хронічними недугами, похилого віку, вагітні жінки та діти, які можуть стати жертвами теплового удару.



Лікарі нагадують, що у таких випадках слід негайно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою, щоб запобігти ускладненням (шок, пошкодження мозку і внутрішніх органів).
Для запобігання проявів теплового удару, таких як м’язові судоми, рекомендується пити більше рідини, уникати фізичних навантажень, перебувати в добре провітрюваному або кондиціонованому приміщенні.
Якщо відчуваєте погіршення самопочуття, зніміть тісний одяг, взуття, розв’яжіть краватку, оберніться вологим простирадлом, увімкніть вентилятор,прийміть прохолодний душ або ванну. Можна прикласти в ділянці шиї, спини, пахв мішечки з льодом.
Тепловий удар виникає не лише через зневоднення, але і внаслідок втрати солей з потом. Тому при тепловому ударі рекомендується пити підсолену воду (на 1 літр води -2 чайні ложки солі).

Telegram Channel