Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Зона пріоритетного розвитку знайде продовження в індустріальному парку «Нововолинськ»

Цікавий, обнадійливий і перспективний для економіки наймолодшого міста Волині документ прийнято на 18-й сесії Нововолинської міської ради

Роксолана ВИШНЕВИЧ


Депутати затвердили меморандум між міськрадою та ТзОВ «БРВ–Україна». Керівництво міста й обранці громади пішли на цей крок, спираючись на Закон України «Про індустріальні парки» та з метою активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць.



Є надія, що незабаром індустріальний парк запрацює і почне приносити фінансово–економічні плюси для міста, Волині, України.



Запровадження зони економічного розвитку свого часу вже дало друге дихання Нововолинську, але мораторій на цей вид господарювання, який діє більше 10 років, став гальмом для подальшого піднесення. І ось тепер два суб’єкти: міська рада і стабільно працююче меблеве підприємство, яке очолює депутат міськради Олександр Гоцка, дійшли згоди про використання земельної ділянки площею 20 га, яка належить територіальній громаді Нововолинська в особі міської ради на правах комунальної власності.


Згідно з урядовими документами, індустріальний парк «Нововолинськ» включений до реєстру індустріальних (промислових) парків України. У перспективі тут намічається ведення промислової діяльності у сферах приладобудування, машинобудування, матеріально–технічного постачання та збуту. Строк функціонування промислового парку – 30 років. Зважаючи на досвід втілення нововолинцями у життя закону про зону пріоритетного розвитку, є надія, що незабаром індустріальний парк запрацює і почне приносити фінансово–економічні плюси для міста, Волині, України.

Telegram Channel