Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Маневиччина встановила рекорд урожайності

Волинь-нова

Маневиччина встановила рекорд урожайності

Завершилось збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах району

Про це повідомив голова Маневицької РДА Андрій Линдюк у "Фейсбуці". 



Намолочено 5 718 тон збіжжя при урожайності 33.1ц/га ( для порівняння у 2016 році - 3 371тона при урожайності - 23.1ц/га).



"За інформацією начальника управління регіонального розвитку РДА Олександра Турика, завершилось збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах району. Намолочено 5 718 тон збіжжя при урожайності 33.1ц/га ( для порівняння у 2016 році - 3 371тона при урожайності - 23.1ц/га). Найбільша урожайність з 1га по району за всі часи незалежності України! Честь і слава сільським трударям!!!"
Впевнений, що це тільки старт на подальші періоди! – зазначив очільник району. – Знаю, що влада не впливає на рівень урожайності, але те що підприємства мають змогу без жодних бюрократичних перепон отримувати землі в оренду, те що більшість з них вже забули що таке податкові перевірки і взагалі менеджмент с. г. підприємств увесь свій час витрачає на вирішення виробничих і комерційних питань, а не на спілкування з різними держорганами, це також, нехай частково, але впливає на позитивний розвиток сільського господарства не тільки у нашому районі, а й в Україні загалом!", - написав Андрій Линдюк. 


Олександр Турик, який пікується аграрним сектором в райдержадміністрації зазначає, що за останні роки керівники сільськогосподарських підприємств не відчувають жодного тиску з боку виконавчих органів державної влади в районі. "Навпаки, як районна, так і обласна влада всіляко намагається підтримати сільгосптоваровиробників, в тому числі і матеріально. Все це і забезпечує позитивну динаміку розвитку аграрного сектору економіки району за останні принаймі три роки", - коментує чиновник.

Telegram Channel