Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині заборонили ловити раків

Волинь-нова

На Волині заборонили ловити раків

На порушників чекає штраф 680 гривень – плюс 25,5 гривень за кожного рака!

З 20 серпня по 30 вересня в Донецькій, Волинській та Тернопільській областях заборонено ловити раків, повідомляє Експрес з посиланням на  Українські новини. Заборона пов'язана з другим періодом линьки раків. 



З 20 серпня по 30 вересня в Донецькій, Волинській та Тернопільській областях заборонено ловити раків.



«Линька раків – це дуже складний процес, механізм якого до кінця не вивчено. Панцир у раків дуже міцний, він заважає повноцінно рости безхребетній тварині, тому процес скидання панцира просто необхідний для розвитку особин. Линька раків відбувається двічі на рік, загальна тривалість від 1-1,5 місяця», – сказано в повідомленні.  


Повідомляється, що вилов раків в заборонений період є порушенням законодавства відповідно до ч. 3 ст. 85 КУпАП, за яким передбачено штраф у розмірі 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки в розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого раку.  


«Після закінчення терміну заборони на вилов раків заборона на безконтрольний вилов водних безхребетних не знімається. Одній людині на добу дозволяється виловити не більше 30 шт. раків. Також заборонено ловити раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування», – повідомляє Держрибагентство.

Telegram Channel