Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Помирилися рівненські священики, які побилися на Пречисту

Один попросив вибачення – інший простив


Резонансна історія з «бійкою священиків» на Рівненщині, здається, одержала несподіване продовження. Святі отці таки примирилися!



Резонансна історія з «бійкою священиків» на Рівненщині, здається, одержала несподіване продовження. Святі отці таки примирилися! Зокрема, на сайті Рівненської єпархії УПЦ зазначається:


«Протоієрея Віталія Бугу, котрий в день Успіння Пресвятої Богородиці побив священнослужителя із Київського Патріархату, відсторонив від служіння митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій. Таке рішення владика прийняв після того як дізнався подробиці бійки. Окрім того, священика зняли з посади настоятеля Свято-Троїцького храму у селі Повча Дубенського району та позбавили усіх раніше наданих церковних нагород.


В свою чергу уже ієрей Віталій Буга приносить щирі вибачення своїм прихожанам та православним вірянам, котрих через свої необдумані дії ввів у спокусу, щиро розкаюється та сподівається на прощення і примирення , насамперед, від людини, котру образив».


Водночас на сайті Рівненської єпархії УПЦ КП зазначається:


«5 вересня 2017 року, священик Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату Віталій Буга попросив прощення в протоієрея Олександра Тимощука.


(…) Пам'ятаючи слова Христові: «прощайте, то й вас прощатимуть» (Лк. 6, 37), отець Олександр простив своєму кривднику та забрав заяву з поліції. Цим самим наша єпархія, в особі протоієрея Олександра Тимощука, вчергове засвідчує: ми не хочемо міжконфесійних конфліктів на Рівненщині, і надалі, на засадах любові і братерства, відкриті до конструктивного діалогу та співпраці задля утворення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви.


Віримо, що за наявності доброї волі та бажання, між православними братами можна знайти порозуміння та досягти довгоочікуваного міжконфесійного миру, який стане запорукою Єдиної Помісної Української Православної Церкви».

Telegram Channel