Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Не розхитуйте ситуацію, в країні — війна!

Волинь-нова

Не розхитуйте ситуацію, в країні — війна!

У річницю вбивства журналіста Павла Шеремета під Міністерством внутрішніх справ у Києві активісти написали правоохоронцям нагадування про нерозкритий злочин, поставили свічки, повісили плакати. А коли медійники з камерами розійшлися, комунальники швидко все прибрали. Вони навіть змили з асфальту графіті «Хто вбив Павла?»

Олег КРИШТОФ,
спеціальний кореспондент
газети «Волинь-нова»

Все правильно: як ви смієте в час, коли у країні — війна, вимагати розшуку вбивці? Навіщо розхитувати ситуацію?
Побили нацгвардійці учасників АТО, перестріляли правоохоронці один одного, більшість ключових постів у відомстві займають «старі кадри», й відразу «5 колона» кричить про звільнення міністра внутрішніх справ. Невже не зрозуміло, що це — єдиний в країні фахівець, здатний обіймати таку посаду? Янукович же не звільняв головного освітянина Табачника, хоча півкраїни навіть дивитись у його бік не могли, тим паче тоді ніхто не воював.

Все відбувається, як належить: маємо безвіз, їмо значно більше за німців, воюємо і не розхитуємо човен, щоб ніхто з вищих світу цього з нього не випав.

Ще одні зрадники приїхали з Грузії й замаскувалися під опозиціонерів. До того ж порушили закон. Влада має бути послідовною: Тимошенко за злочин колись посадили в тюрму, Саакашвілі — позбавили громадянства. У нас правова держава: якщо тобі щось не подобається — звертайся до суду. Бо і наші служителі Феміди — всі досвідчені. Скажімо, за результатами конкурсу до складу нового Верховного Суду потрапить 80% старих суддів, добре відомих за часів правління попереднього президента. Хіба можуть ці люди неправомірно випустити на волю корупціонера? Крім того, не треба таврувати ганьбою всіх заможних чиновників, депутатів та правоохоронців. Їхні родичі, а то й вони самі зазвичай мають великі таланти до бізнесу, вміють заробляти в часи війни та економічної кризи. І тут незрозумілим залишається обурення деяких наших співгромадян. Адже такі надзвичайно підприємливі люди є і у владі, і в опозиції, жоден суд не називає їх злодіями. Тоді де беруться ваші наклепи? Всі ці невдоволення на руку Путіну, вони заважають державним мужам проводити ефективні реформи.
На щастя, більшість брехливих звинувачень наш виборець не бере до уваги: «Ця «націоналістична» партія фінансується з Кремля?», «В цій силі — олігархи, які дбають лише про свій бізнес?», «Той клоун прикидався героєм АТО», «Ця вже 5 разів була при владі і нічого доброго не зробила». Такий чорний піар не завадить знову сісти в крісла Верховної Ради представникам усіх цих політичних команд. Максимум, що їх чекає — 5–річна перерва.
Важливо затямити, що все відбувається, як належить: маємо безвіз, їмо значно більше за німців, воюємо і не розхитуємо човен, щоб ніхто з вищих світу цього з нього не випав.

Telegram Channel