Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Проблеми волинської молоді: дівчата думають про працевлаштування, хлопці - як не спитися

Волинь-нова

Проблеми волинської молоді: дівчата думають про працевлаштування, хлопці - як не спитися

Молодіжний центр Волині та Державний інститут сімейної та молодіжної політики провели унікальне дослідження з метою вивчення цінностей та життєвих пріоритетів молоді

Як зазначив на своїй сторінці у "Фейсбуці" Захар Ткачук це була важка і доготривала робота у селах, містах області із однією важливою метою - мати реальні результати того, яка ситуація і що очікує молодих осіб Волинської області.



22% хочуть виїхати із України і не мають чіткої відповіді чи повернуться назад. А кожен другий мріє вибратися із свого населеного пункту.



Отримані результати свідчать:
1. Патріотичні настрої молоді дуже хороші, більше 80% молоді гордяться Україною.
2. Найбільшою проблемою на думку опитаних є безробіття - 60%. При тому дівчат найбільше турбують проблеми пов’язані із безробіттям (68,5%), а хлопців - проблеми пов’язані з алкоголізмом (56,2%). 
3. Лише близько 4% є членами молодіжних організацій. Проте 40% опитаних протягом останніх 12 місяців брали участь у громадській роботі. 68% волинських дівчат брали участь у волонтерській роботі, тоді як серед юнаків таких лише 32%. Найчастіше молоді люди збирали гроші на підтримку військовослужбовців АТО (68,4%), прибирали та впорядковувли території (57,1%), допомагали нужденним і сиротам (43,5%), збирали кошти на інші потреби (39%). 
4. 22% хочуть виїхати із України і не мають чіткої відповіді чи повернуться назад. А кожен другий мріє вибратися із свого населеного пункту. Причина такого бажання проста - 67% з них хочуть шукати роботу та нові можливості. 
5. Більше 50% мають потребу у організації змістовного дозвілля, 75% проводять вільний час вдома, ще 20% - за комп’ютером.


Усього опитано 421 респондент віком від 14 до 35 років. 


"Я дуже надіюсь, що дослідження ляже в основу обгрунтованої молодіжної політики на Волині і негативні тенденції будуть зупинені", - зазначає у своєму дописі Захар Ткачук.


 

Telegram Channel