Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Павло Дворський у Луцьку збиратиме гроші для будівництва храму  на честь захисників України від російської агресії

Волинь-нова

Павло Дворський у Луцьку збиратиме гроші для будівництва храму на честь захисників України від російської агресії

Народний артист України Павло Дворський уже вдруге особисто підтримає будівництво храму УПЦ КП у Волновасі. Цього разу він ініціював проведення у Луцьку благодійного концерту, кошти від якого використають на спорудження церкви у місті-побратимі обласного центру Волині.

За словами одного з членів робочої групи з будівництва храму Віталія Іваницького, співак і композитор Павло Дворський одразу ж відгукнувся на пропозицію долучитися до збору коштів на спорудження святині на честь захисників Україні від агресії Росії. Тож на благодійний аукціон, який проходив у Луцьку 6 липня цього року, він виставив виткану на полотні і гаптовану золотом копію відомої ікони Божої Матері Зарваницької. І, до речі, під час аукціону зібрали понад 550 тисяч гривень, що стало вагомою лептою у скарбничку будівництва.



І вже 18 вересня у Луцьку відбудеться концерт Павла Дворського, кошти за квитки на який підуть на потреби гуманітарної місії, яку взялися реалізовувати на Донеччині волиняни.




Нині ж митець сам виявив бажання ще раз допомогти зі збором грошей. І вже 18 вересня у Луцьку відбудеться концерт Павла Дворського, кошти за квитки на який підуть на потреби гуманітарної місії, яку взялися реалізовувати на Донеччині волиняни.
Власне щодо будівництва, то на потреби проекту зібрали вже понад 2 мільйони 15 тисяч гривень. Загалом необхідно в межах 5-ти мільйонів. Паралельно зі збором у Волновасі тривають роботи зі спорудження як церкви, так і гуманітарного центру з помешканням для священика на другому поверсі. У храмі залили фундамент і зводять дерев’яні стіни. І хоч не завжди з низки об’єктивних та суб’єктивних причин вдається вписуватися у графік, однак вже є видимі результати якісної спільної роботи громади Волині.
А оскільки потреби у коштах все ще значні, то робоча група опрацьовує для втілення у життя ще кілька цікавих пропозицій, реалізація яких дозволить наповнити рахунки для завершення проекту в цілому, аж до благоустрою території. До збору коштів пообіцяли доєднатися і місцеві патріоти. Відповідальність за це взяв на себе, зокрема, голова Волноваської районної ради Валерій Лубінець, батько народного депутата України Дмитра Лубінця.

Telegram Channel