Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Кошти від концерту народного артиста в Луцьку підуть у Волноваху

Волинь-нова

Кошти від концерту народного артиста в Луцьку підуть у Волноваху

Народний артист України Павло Дворський уже вдруге особисто підтримає будівництво храму УПЦ КП у Волновасі. Цього разу він ініціював проведення у Луцьку благодійного концерту, кошти від якого використають на спорудження церкви у місті-побратимі обласного центру Волині

За словами одного з членів робочої групи з будівництва храму Віталія Іваницького, співак і композитор Павло Дворський одразу ж відгукнувся на пропозицію долучитися до збору коштів на спорудження святині на честь захисників Україні від агресії Росії. Тож на благодійний аукціон, який проходив у Луцьку 6 липня цього року, він виставив виткану на полотні і гаптовану золотом копію відомої ікони Божої Матері Зарваницької. І, до речі, під час аукціону зібрали понад 550 тисяч гривень, що стало вагомою лептою у скарбничку будівництва. Нині ж митець сам виявив бажання ще раз допомогти зі збором грошей, йдеться на сайті Луцької міської ради.



На потреби проекту зібрали вже понад 2 мільйони 15 тисяч гривень. Загалом необхідно в межах 5-ти мільйонів.



І вже 18 вересня у Луцьку відбудеться концерт Павла Дворського, кошти за квитки на який підуть на потреби гуманітарної місії, яку взялися реалізовувати на Донеччині волиняни. Початок концерту о 19 годині у приміщенні РЦ “Промінь”. Захід відбувається за підтримки Луцької міської ради.


Власне щодо будівництва, то на потреби проекту зібрали вже понад 2 мільйони 15 тисяч гривень. Загалом необхідно в межах 5-ти мільйонів. Паралельно зі збором у Волновасі тривають роботи зі спорудження як церкви, так і гуманітарного центру з помешканням для священика на другому поверсі. У храмі залили фундамент і зводять дерев’яні стіни. І хоч не завжди з низки об’єктивних та суб’єктивних причин вдається вписуватися у графік, однак вже є видимі результати якісної спільної роботи громади Волині. А оскільки потреби у коштах все ще значні, то робоча група опрацьовує для втілення у життя ще кілька цікавих пропозицій, реалізація яких дозволить наповнити рахунки для завершення проекту в цілому, аж до благоустрою території. До збору коштів пообіцяли доєднатися і місцеві патріоти.

Telegram Channel