Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

В Івано-Франківську стартує фестиваль українського кіно

15 – 17 вересня в обласному центрі Прикарпаття в кінотеатрі "Люм'єр" відбудеться фестиваль "OBRIY KINO FEST"

За словами організаторів, основною метою фестивалю є популяризація сучасного українського кіно серед широких глядацьких спільнот і формування у глядачів кінотеатрів ставлення до перегляду українського кіно як до цікавої та модної події, повідомляє "Фіртка".



Метою фестивалю є популяризація сучасного українського кіно серед широких глядацьких спільнот і формування у глядачів кінотеатрів ставлення до перегляду українського кіно як до цікавої та модної події.



У рамках кінофесту франківці зможуть переглянути такі стрічки:


РІДНІ, 15 вересня 16:30


Громадянин Росії, народжений в СРСР, українець Манський мандрує Україною, щоб досліджувати українське суспільство після революції Майдану на прикладі своєї власної сім'ї, що живе в різних кінцях країни: у Львові, Одесі, на Донбасі та в Криму. Стрічка шукає причини конфлікту, після якого громадяни однієї країни опинилися по різні боки барикад, в тому числі, і сім'я режисера. Головний наратив відбувається зараз, але інша його лінія висвітлює глибоке коріння конфлікту між Україною і Росією.


ПРИПУТНІ, 15 вересня 18:30


Юра – звичайний таксист, який зовсім недавно розлучився зі своєю дівчиною, хоча вони були разом кілька місяців. Щоб якось забити пробоїну, він починає шукати легке задоволення. Колесячи Ніжином, Юра на одній із зупинок знаходить жінку Людку зі своєю 20-річною дочкою Світланою. За непогану суму вони просять відвезти їх у Богом забуте містечко Припутні. Для самих жінок ця поїздка зовсім не в задоволення – це щорічний обов'язок, щоб провідати бабусю Зіну. Юра зовсім не радий опинитися в цьому місці, а ще й доля змушує його залишитися там. У цей же час три покоління жінок, як і щороку, з'ясовують між собою стосунки. А Юра просто намагається вижити і вибратися з Припутнів.


ЧУЖА МОЛИТВА, 16 вересня 16:30


Неймовірна, але цілком реальна історія молодої кримськотатарської дівчини, яка під час окупації фашистами Бахчисарая врятувала життя 88 єврейським дітям. 


Саїде – вихователька у притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається по допомогу хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів. Перед дівчиною виникає важка моральна дилема – допомогти дітям чи, рятуючи власне життя, відмовити їм? Не дивлячись на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців та перетворює маленьких євреїв на татар - дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов. Але чи вдасться їм обманути карателів та врятуватись від смерті?


СЛУГА НАРОДУ-2, 16 вересня 18:30


Президент Василь Голобородько при владі вже майже півроку. Економічна ситуація в країні погіршилася, ціни ростуть, національна валюта знецінюється. Кредит народної довіри до Президента стрімко падає. Для стабілізації ситуації в країні Голобородько необхідно отримати фінансову допомогу МВФ у розмірі 15 мільярдів євро, яку можуть надати, якщо в Україні будуть введені реформи і прийняті антикорупційні закони. Однак Верховна Рада, якою таємно керують олігархи, блокує голосування по пакету цих законів. Щоб реалізувати свої плани Президент вирушає в поїздки по Україні. Він побуває в Харкові, Одесі, Запоріжжі та у Львові. Його чекає велика кількість пригод, випробувань і навіть переслідування «тітушок».


МИКИТА КОЖУМ'ЯКА, 17 вересня 16:30


Анімаційний фільм "Микита Кожум'яка" продовжує історію відомого героя Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія. Тільки головним героєм цієї історії став його 12-річний син Микита, який не володіє дивовижною фізичною силою батька і тільки завдяки силі характеру повинен перемогти Змія і врятувати світ. У чарівному світі Микиту і його нових друзів чекатиме багато смішних і динамічних пригод. Це дивовижна казка з захопливим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу, і про те, що справжнє геройство не в фізичній силі, а в силі духу.


ГЕТЬМАН, 17 вересня 18:30 


Фільм розповідає про долю однієї з найбільш суперечливих фігур в історії України, про людину, яка змінила хід історії, і зробила свою країну незалежною. Цей фільм про великого гетьмана України, ім'я якого - Богдан Зиновій Хмельницький. Історія починається з 1647 року, і показує період повстання українського козацтва проти польської шляхти. Але головною лінією сюжету є не саме повстання, а трагічна любов Богдана Хмельницького до молодої польки Гелени.

Telegram Channel