Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Волинські письменники стурбовані гуманітарною ситуацією

На зборах обласної організації Національної спілки письменників України, які відбулися вчора, не лише обирали депутатів на позачерговий з’їзд НСПУ, який має відбутися 28 вересня

Валентина ХМЕЛЬОВСЬКА


Письменники висловили свою стурбованість, що гуманітарна ситуація в краї з кожним роком погіршується. На бібліотеки не виділяється коштів для придбання нових сучасних книг і передплату періодики. У зв’язку з адміністративною реформою і створенням об’єднаних територіальних громад деякі книгозбірні опинилися на грані закриття.



Ще кілька років тому на книговидання в області виділялося понад 800 тисяч гривень, нині ж — заледве 200 тисяч.



Якщо ще недавно Волинь могла похвалитися програмою «Урок веде письменник», при вивченні літератури рідного краю, то нині письменник — дуже рідкий гість у школах, особливо — віддалених від обласного центру.


Ще кілька років тому на книговидання в області виділялося понад 800 тисяч гривень, нині ж — заледве 200 тисяч, і це при тому, що папір та поліграфічні послуги значно подорожчали. А з подорожчанням плати за опалення обласна організація НСПУ може опинитися й без власного, і без того скромного приміщення, адже коштів для сплати комунальних послуг нема.


Під загрозою і приміщення Спілки письменників на вулиці Банковій у Києві та деякі інші об’єкти, про що і йтиметься на позачерговому з’їзді НСПУ. Делегатами на нього обрано голову Волинської організації НСПУ Ольгу Ляснюк та письменника Петра Коробчука.

Telegram Channel