Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
150 німецьких пілотів дружно «захворіли»

Волинь-нова

150 німецьких пілотів дружно «захворіли»

Працівники авіакомпанії фактично вдалися до неоголошеного страйку

Німецька авіакомпанія Air Berlin у середу, 13 вересня, змушена другий день поспіль скасовувати рейси через раптову «хворобу» великої кількості пілотів. На думку експертів, йдеться про неоголошений страйк, який у Німеччині вважається незаконним. Як і днем раніше, близько 150 пілотів компанії повідомили про свою хворобу та, відповідно, не вийшли на роботу. Напередодні, 12 вересня, було скасовано понад сто рейсів Air Berlin, що зачепило близько 12 тисяч пасажирів. За два дні було скасовано загалом близько 200 рейсів, повідомляє Deutsche Welle.


Утім, у авіакомпанії висловили надію на те, що вже у четвер, 14 вересня, вона зможе повернутися до нормальної роботи, оскільки кількість пілотів, які «хворіють», вже пішла на спад, вони повідомляють про «одужання» та готовність вийти на роботу.



У середині серпня Air Berlin оголосила про своє банкрутство і нині веде переговори про розпродаж своїх активів.



Масова «хвороба» пілотів авіаперевізника спалахнула за кілька днів до кінцевого терміну (15 вересня) для потенційних інвесторів щодо подання заявок на купівлю активів Air Berlin. У середині серпня Air Berlin оголосила про своє банкрутство і нині веде переговори про розпродаж своїх активів. Керівництво Air Berlin заявило, що така поведінка пілотів «загрожує існуванню» авіакомпанії та може відлякати потенційних інвесторів. 


У вівторок німецька профспілка Verdi висловила свою солідарність з пілотами, які таким чином влаштували неоголошений страйк. Як заявили у профспілці, усі переговори, які ведуться навколо неплатоспроможності Air Berlin, точаться навколо економічних інтересів перевізника, але жодним чином не стосуються інтересів восьми тисяч осіб, які працюють в компанії. Причиною для неоголошеного страйку пілотів вважають провал переговорів із керівництвом компанії щодо збереження робочих місць новим власником.


Тим часом міністр транспорту Німеччини Александер Добріндт (Alexander Dobrindt) 13 вересня закликав пілотів завершити їхній «ризикований маневр» та повернутися до роботи, що було б в інтересах усіх працівників Air Berlin.


Як зазначає агенція AFP, набільший німецький авіаперевізник Lufthansa, який вже орендує 38 зі 140 літаків Air Berlin, є основним претендентом на купівлю більшої частини активів збанкрутілого перевізника.

Telegram Channel