Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
«Йде війна»: Актор Морган Фрімен у відеозверненні звинуватив Росію в атаках на демократію

Волинь-нова

«Йде війна»: Актор Морган Фрімен у відеозверненні звинуватив Росію в атаках на демократію

Відомий голлівудський актор Морган Фрімен знявся у відеоролику некомерційного проекту Committee to Investigate Russia (Комітет з розслідувань Росії), в якому він звинувачує Росію в кібератаках на демократичні держави, а також в поширенні пропаганди

Актор закликав президента США Дональда Трампа визнати втручання в президентські вибори і "захистити демократію". "На нас напали. Йде війна", - говорить Фрімен на початку відео.



"На нас напали. Йде війна"




Фріман каже, що президент РФ Володимир Путін вибрав "заклятого ворога", яким стали США. Актор також звинувачує Путіна в тому, що той використовує кіберзброю для боротьби з демократією в світі. "Уявіть такий кіносценарій: колишній агент КДБ, розлючений тим, що його Батьківщина рухнула, задумав помсту... Використовуючи соціальні медіа для поширення пропаганди і неправдивої інформації, він породжує у людей в демократичних суспільствах недовіру до їх ЗМІ, до їх політичних процесів і навіть до їх сусідів. І він виграє", - зазначив Фрімен.



"Вільний світ потребує нашого лідерства.




Далі актор каже, що цей агент КДБ - Володимир Путін "і це не кіносценарій". "Вільний світ потребує нашого лідерства. Протягом 241 року наша демократія була зразковим прикладом для всього світу. Ми зобов'язані тим громадянам, які боролися і вмирали, щоб захистити цю велику націю і врятувати демократію. Ми зобов'язані перед майбутнім поколінням боротися до кінця", - додав він.
Проект Committee to Investigate Russia був запущений 19 вересня. Своєю метою він називає інформування громадян США про втручання Росії в справи США.

Telegram Channel