Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як пацієнти Волинського онкодиспансеру на  діагностичний апарат «скинулися»

Волинь-нова

Як пацієнти Волинського онкодиспансеру на діагностичний апарат «скинулися»

Гастрофіброскоп Olympus GIF E3 придбали завдяки новій системі збору благодійних внесків, яку допоміг запровадити фонд «СтопРак»

Оксана КРАВЧЕНКО



Адмініструванням коштів, які надходять від пацієнтів обласного онкодиспансеру, з березня цього року займається фонд «Стопрак».



Подружжя Марія та Сергій Адамчуки —спізасновники цього фонду-- давно співпрацюють з волинськими лікувальними закладами, зокрема і з онкологічним диспансером, то ж знають проблеми медиків. Відомо, що недостатнє фінансування галузі охорони здоров'я змушує головних лікарів залучати кошти з різних джерел, у тому числі й від пацієнтів. І дуже важливо, щоб це відбувалося прозоро, щоб у людей не виникали сумніви щодо можливих зловживань. Саме тому й виникла ідея перерахування благодійних внесків через електронний термінал.
Адмініструванням коштів, які надходять від пацієнтів обласного онкодиспансеру, з березня цього року займається фонд «Стопрак». Щомісяця люди жертвують приблизно 100 тисяч гривень, а загалом вже вдалося закумулювати понад 735 тисяч. Частина грошей була витрачена на реагенти, витратні матеріали, а 414781 гривня пішла на придбання нового гастрофіброскопа-- прилада для обстеження хворих із патологіями шлунка.

Telegram Channel