Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Горохівщині знайшли злодія, який обікрав храм

Вранці 20 серпня цього року селами Квасів і Охлопів, що відносяться до Мар’янівського благочиння, покотилася прикра до обурення звістка: якийсь безбожник  вліз у церкви цих сіл

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Щоб потрапити у Спасо-Преображенський храм с. Квасів, злодій вийняв вікно. Зі святині виніс невелику суму грошей із храмової карнавки для пожертвувань та сейфу.
Такою ж «дорогою»  в ту ж ніч крадій дістався і до Свято-Миколаївського храму у Охлопові, та звідти довелося піти з порожніми руками.



У селах подейкують, молодий чоловік вів бродяжний спосіб життя, бо розлучився.



Працівники Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області розшукали зловмисника. Правоохоронці встановили, що таким гріховним промислом займався  40-річний житель села Княже сусідньої Львівщини. У ході досудового розслідування чоловік зізнався, що у травні цього року від його рук потерпіли ще й Свято-Покровський храм у селі Пірванче, звідкіля виніс 150 гривень і чотири пляшки вина, і   Аннозачатіївський храм у селі Підбереззя, в котрому поживився 180-ма гривнями.
У селах подейкують, молодий чоловік вів бродяжний спосіб життя, бо розлучився. Що шукав у церквах? Кажуть, що таким чином мстився священнослужителям Московського патріархату, бо мав на них особисту образу.
За фактами крадіжок з проникненням у приміщення поліцейські оголосили правопорушнику про підозру в скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Telegram Channel