Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Лаврові у лотерею щасливчики виграли телят

Волинь-нова

У Лаврові у лотерею щасливчики виграли телят

У цьому мальовничому селі Луцького району відгуляли ювілейний День села

Ірина РЕПЕТУХА


Перша писемна згадка про це поселення дійшла до нас з 1545 року. Разом із 472-ми іменинами села лаврівці відзначили ще й 10-ту річницю заснування свята. Народні гуляння розпочалися грою у футбол та волейбол.


На майданчику біля сільської ради господині української хатини щиро запрошували місцевих добродіїв та поважних гостей пригоститися стравами національної кухні. Наче у вулику «гуділо» на ярмарку солодощів.



Лаврівський сільський голова Світлана Герасимчук вручила подарунки найстаршим та наймолодшому жителям; найстаршим та наймолодшим дідусеві, бабусі, прадіду та прабабі.



Чудовими мистецькими дарунками піднімали настрій односельцям лаврівські аматори сцени. Свої виступи у вінок музичних віншувань вплели творчі колективи з сусідніх Новостава, Гіркої Полонки та Ратнева.


Під час церемонії вшанування людей села лаврівський сільський голова Світлана Герасимчук вручила подарунки найстаршим та наймолодшому жителям; найстаршим та наймолодшим дідусеві, бабусі, прадіду та прабабі; парі, яка цьогоріч святкує «золоте» весілля; подружжю, яке прожило в шлюбі 66 років; іменинникам цього дня; 50-ти та 70-ти річним ювілярам місяця та ювілярам року, яким виповнилося 60, 70, 80, 90 й більше років.


Були відзначені та згадані добрим словом також спонсори свята. Нагородили переможців у номінаціях «Творча родина», «Вчитель року», «Дитина року», «Хлібороб року». А кульмінаційним моментом стало нагородження в номінації «Людина року». Це почесне звання було присвоєно директору Лаврівської школи Віктору Папку, як ідейному натхненнику відкриття дитячого садочку в Лаврові.


На вулиці усі бажаючі мали змогу спробувати свої сили в стрільбі з лука та метанні сокири, скуштувати смачного козацького куліша. З нагоди Дня села кілька пострілів, наче святкових салютів, здійснила гармата.


У призову лотерею розіграли купу товарів широкого вжитку, цукор, гречку. А щасливчикам дісталися головні призи, – двоє телят, троє поросят та ягня.





Фото Ірини РЕПЕТУХИ.

Telegram Channel