Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Керівники міських органів культури Луцька, Любліна та Бреста підписали Меморандум про співпрацю

Вчора відбулася робоча зустріч керівників міських органів культури міста Луцька, Любліна та Бреста на тему: “Перспективи підготовки малих проектів у сфері культури в рамках Програм транскордонного співробітництва “Польща- Білорусь- Україна 2014- 2020”

Участь взяли виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів, керівники музичних шкіл міста Луцька, керівники відділів культури, державних культурних та культурно-освітніх установ та музичних шкіл із міста Брест (Республіка Білорусь), міст Люблін та Воля Ухруська (Республіка Польща), йдеться на сайті Луцької міськради.



Відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між депратаментом культури Луцької міської ради, відділом культури адміністрації міста Люблін та відділом ідеологічної роботи, культури та у справах молоді Брестського міського виконавчого комітету.



Розпочинаючи зустріч, директор департаменту культури Тетяна Гнатів зазначила, що міста Луцьк, Люблін і Брест уже давно співпрацюють у різних напрямках, у тому числі й культурно-мистецькому. За її словами, одним із стратегічних напрямків діяльності органів міської влади є підтримка творчо обдарованих дітей, підтримка міжкультурних зв'язків.


Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив на важливості підписання Меморандуму про співпрацю між міськими органами культури. 


За словами заступника директора департаменту культури міської ради Андрія Ломаги, після підписання буде створено робочу групу із написання малих проектів у рамках Програми “Польща- Білорусь Україна 2014- 2020”, спільний пошук партнерів для реалізації цих проектів. Він висловив сподівання, що у березні 2018 року, коли розпочнеться другий конкурс цієї Програми, до участі у ньому надійде велика кількість заявок, які вдасться реалізувати.


Гості із Польщі та Білорусі також сподіваються на позитивні результати майбутньої співпраці. Начальник відділу ідеологічної роботи, культури та у справах молоді Брестського міського виконавчого комітету Геннадій Іванчин висловив впевненість у тому, що завдяки спільним зусилям вдасться реалізувати чимало культурних проектів та поглибити зв'язки між нашими країнами, адже в усі часи культура об'єднувала та об'єднує представників різних національностей. Подякували за організацію зустрічі й керівник сектору бюджету та підтримки культури відділу культури адміністрації міста Люблін Івона Русінек та директор школи міста Воля Ухруська Мирослав Конєчни.


Опісля відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між депратаментом культури Луцької міської ради, відділом культури адміністрації міста Люблін та відділом ідеологічної роботи, культури та у справах молоді Брестського міського виконавчого комітету.

Telegram Channel