Курси НБУ $ 39.40 € 42.34

Жителі Горохівщини хочуть видати книгу про своє село

Місцевий педагог зібрала інформацію про історію рідного краю

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Наталія Процюк народилася у Вільхівці на Горохівщині. Бог дарував цій особистості надзвичайно гарну місію – навчати дітей науці, без якої немислима жодна держава, тож після закінчення школи вона  успішно закінчила Луцький педагогічний коледж, історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки і повернулася працювати у рідне село.



Учням педагога-натхненника дуже подобається ходити до старожилів, розпитувати їх задля майбутнього про минуле.



Десять років тому освітянка почала реалізовувати  свій чудовий задум – писати історію своєї батьківщини, яка раніше вміщалася на чотирьох аркушах, а вже тепер матеріали про Вільхівку, які талановитий педагог нашукала разом із юними краєзнавцями, містять 200 сторінок.


Учням педагога-натхненника дуже подобається ходити до старожилів, розпитувати їх задля майбутнього про минуле. Дехто зі стареньких частує не лише цікавими оповідями, а й пригощає смаколиками.  


Наталія Процюк і школярі мріють побачити свою працю у виданій книзі з назвою «Вільхівка: сторінки історіі і сьогодення». Вірять, що потрібну справу неодмінно підтримає  хтось із мудрих меценатів.


 

Telegram Channel