Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

У Франкфурті пожежа повністю зруйнувала визначну пам'ятку

В Німеччині у Франкфурті-на-Майні повністю згоріла одна з визначних пам'яток - вежа Гете

Про це передає УНН посилаючись на Spiegel online.



43-метрова дерев'яна вежа повністю згоріла та впала. Через швидке загоряння вежі пожежники зосередили спочатку увагу на безпеці території біля вежі, тому що вона могла в будь-який момент впасти, а потім вже почали гасити пожежу.



В ніч з середи на четвер, 12 жовтня, 43-метрова дерев'яна вежа повністю згоріла та впала. За інформацією видання, через швидке загоряння вежі пожежники зосередили спочатку увагу на безпеці території біля вежі, тому що вона могла в будь-який момент впасти, а потім вже почали гасити пожежу.


"Пожежна бригада мала на меті спочатку запобігти поширенню полум'я в околицях та перешкодити розповсюдженню полум'я на суміжні будівлі та кафе", - сказав один з пожежників рятувальної бригади.


Причина пожежі поки що залишається невідомою. Сусідні будівлі не зазнали ушкоджень та постраждалих внаслідок пожежі немає.


Довідка: у 1867 році на місці сучасної будівлі була дерев'яна вежа висотою 22 метра. Після Першої світової війни вона стала настільки хиткою, що її потрібно було знести.


У 1931 році вежа Гете була перебудована за гроші, подаровані єврейським бізнесменом Густавом Герстом. Церемонія відкриття відбулася в листопаді 1931 року. Франкфурт забезпечив деревину для вежі - всього понад 340 м3 сосни, бука та дуба.


Вежа Гете залишалася популярним місцем для екскурсій.

Telegram Channel