Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Волині майже закінчили вакцинацію тварин від сказу. Скоро відстрілюватимуть лисиць

Станом на 10.10.2017 року у Волинській області проведено 85% запланованих робіт кампанії з пероральної вакцинації м’ясоїдних тварин, яка була розпочата 1 жовтня і триватиме орієнтовно до 15 жовтня в залежності від погодних умов

Робота проводиться з використанням авіатранспорту, який обладнаний системою GPS і системою рівномірної реєстрації викидів вакцини, повідомляє Держпродспоживслужба.



Через місяць після вакцинації м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведено відстріл лисиць із розрахунку 4 голови на 100 км2 буферної зони, у яких відберуть патматеріал для лабораторного дослідження.



Через місяць після вакцинації м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведено відстріл лисиць із розрахунку 4 голови на 100 км2 буферної зони, у яких відберуть патматеріал для лабораторного дослідження у Державному науково-дослідному інституті лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи і Державному науково-контрольному інституті біотехнологій і штамів мікроорганізмів.


Кампанія реалізується з метою реалізації положень міжнародних угод між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща щодо виконання програми боротьби зі сказом на території України. У рамках вищезазначених угод, починаючи з 2013 року, у Волинській області проводиться пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин. До 2016 року ця робота проводилась на території 10 районів області за винятком Камінь-Каширського, Ківерцівського, Луцького, Любешівського, Маневицького та Рожищенського районів. Починаючи з 2016 року пероральна вакцинація проводиться на території всієї області.


У кожному районі визначено контрольну зону територією 1 км2, на якій приманки, в кількості 25 штук, розкладаються вручну. На 4-й,8-й,15-й дні буде проводиться контроль за її споживанням.

Telegram Channel