Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
А Президент України — ​і в сім’ї президент!

Волинь-нова

А Президент України — ​і в сім’ї президент!

Хоча перша леді виходила заміж всього лиш за солдата

Марина ЛУГОВА



Нещодавно, у день народження Петра Порошенка, його дружина Марина з’явилася як ведуча ранкових теленовин і оригінальним способом привітала чоловіка. Разом із дітьми вона записала відеозвернення, де є ось такі рядки: «Я люблю тебе, як у перші дні нашого знайомства…» Яким же було це знайомство, що переросло у щасливий шлюб?



Єдине правило в сім’ї Порошенків — ніякої політики вдома.



Петро Олексійович зустрівся зі своєю майбутньою дружиною на студентській дискотеці після здачі зимової сесії в університеті. Як стверджує сама Марина — це була любов із першого погляду. Він — товариський, мужній, душа компанії, і Марина просто не могла не звернути уваги на такого цікавого хлопця, до того ж майстра спорту з вільної боротьби та дзюдо.  Жінки ж ласі на спортсменів!
— Я дуже цим пишалася і завжди відчувала себе за його спиною, як за кам’яною стіною, — ділилася Марина Порошенко із журналістами в одному з інтерв’ю.
Правда, зустрічатися молоді люди почали лише через півроку. Вийшло так, що їх направили в колгосп збирати урожай. «Офіційного запрошення не було. Просто непереборне бажання бачитися постійно визначило наші подальші стосунки. З нагоди закінчення навчального року зібралися компанією на пікнік, а потім Петро пішов проводжати мене додому. Так ми і почали зустрічатися», — розповіла Марина.
Дівчина була не з простих, її батько обіймав посаду заступника міністра охорони здоров’я УРСР. Марина вчилася в престижному медичному інституті. А Петро Порошенко, син директора одного із заводів у молдавському місті Бендери, навчався на факультеті міжнародних економічних відносин у Київському університеті імені Тараса Шевченка.
Марина з неймовірною теплотою згадує їхні перші зустрічі: «Це було так романтично… У мене суворий режим: в 22.00 я мусила бути уже вдома. В цей час ми приходили під будинок, я показувалася мамі, а потім стояли під балконом до першої години ночі, деколи і пізніше — розлучатися було дуже важко».
Через рік Марина і Петро вирішили одружитися. Але планам молодих людей не судилося збутися. Після подачі заяви в загс, рівно через тиждень, Петру Олексійовичу прийшла повістка з військкомату — тоді не було відстрочки тим, хто навчався у виші.
Закохані думали, що вони не переживуть розлуки на цілих два роки. Для кожного з них — це була справжня трагедія. Але Петро і Марина пройшли випробування часом і відстанню. Незабаром закохані одружилися. Солдата Петра Порошенка відпустили рівно на 10 днів, щоб відгуляти весілля. Практично на наступний день Петро Олексійович поїхав у частину.
Лікар-кардіолог, кандидат медичних наук Марина Порошенко в свій час пожертвувала кар’єрою заради родини. І, як зізнається сама, ні разу про це не шкодувала. У  Порошенків за роки їхнього щасливого подружнього життя народилося четверо дітей. Старшому Олексію вже 32 (у 2013-му він і сам створив сім’ю, з дружиною Юлею ростять сина, якого назвали на честь дідуся Петром, і доньку Лізу), донькам-близнюкам Євгенії та Олександрі — 17 років, а молодшому Михайлу — 16.
За словами Марини Порошенко, чоловік — справжній глава сімейства, його слово — закон. Незважаючи на непохитний авторитет у родині, Петро Олексійович усі домашні справи може зробити сам, тому на нього можна покластися абсолютно у всьому. Єдине правило в сім’ї Порошенків — ніякої політики вдома. Вони не обговорюють минулих і майбутніх президентів України. Марина будує своє життя навколо дітей і чоловіка — любить шити, вишивати, в’язати і готувати. Подружжя підтримує родинні традиції і всі головні свята відзначає разом. А ось на кожен день народження дружини Петро Порошенко дарує їй подорожі.
«Хоча для мене найбільший подарунок — просто побути з ним разом. Я потім згадую це цілий рік», — зізнається Марина Порошенко.



Порошенки всі головні свята відзначають у родинному колі.



«Я люблю тебе, як у перші дні нашого знайомства».


 

Telegram Channel