Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Перепоховали останки розстріляних в'язнів Луцької тюрми (фото)

Волинь-нова

Перепоховали останки розстріляних в'язнів Луцької тюрми (фото)

Сьогодні на території колишньої Луцької тюрми відбулося перепоховання останків колишніх в'язнів цієї установи, яких у червні 1941 року розстріляли органи НКВС. Загалом під час ексгумації були виявлені останки 110 тіл

Для проведення поховання було влаштовано спеціальну гробницю, куди склали знайдені рештки, йдеться на сайті Луцької міської ради.



Для проведення поховання було влаштовано спеціальну гробницю, куди склали знайдені рештки.



Віддати данину пам'яті безневинно убитим прийшли сотні лучан та волинян. Поряд з громадою краю у журбі стояли й народний депутат України Ігор Гузь, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, заступники міського голови Олександр Рачков та Костянтин Петрочук.


Священослужителі Волинської єпархії УПЦ КП на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відслужил чин похорону.



Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять присутніх та спільно виконали Державний Гімн України.





Довідково. У червні 2017 року біля Монастиря бригіток на території старого міста відбувалися роботи з ексгумації людських останків. Свого часу тут знаходилося приміщення Луцької тюрми і ймовірно, що тут були похоронені колишні в'язні, яких 23-24 червня 1941 року розстріляли органи НКВС. Попередньо пошукові роботи відбувалися у 90-ті роки минулого століття та у 2009-у році.


З міського бюджету на проведення пошукових робіт та ексгумацію виділи 100 тисяч гривень. У результаті робіт було виявлено рештки 110-и людей, одяг, взуття тощо.


Роботи проводили фахівці комунального пошукового підприємства “Доля” Львівської обласної ради.

Telegram Channel