Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

Facebook і Microsoft проклали інтернет-кабель через Атлантичний океан

В Microsoft стверджують, що він є найпотужнішим підводним кабелем, який перетинає Атлантику

Американські компанії Microsoft та Facebook та іспанська Telxius закінчили прокладати трансатлантичний інтернет-кабель Marea.


Про це повідомляє «Інтерфакс». Його пропускна спроможність складає 160 Тбіт даних за секунду. Це в 16 млн разів більше, ніж середня швидкість звичайної домашньої інтернет-лінії. Зазначається, що ця спроможність еквівалентна 71 млн одночасних переглядів потокового відео високої чіткості.



Лінія запрацює на початку 2018 року та зможе взяти на себе велику частину трафіка між континентами.



Новий надшвидкісний інтернет-кабель поєднав іспанське місто Більбао та американське Вірджинія-Біч.


Планується, що він запрацює на початку 2018 року та зможе взяти на себе велику частину трафіка між континентами.


Наразі більша частина інтернет-трафіка проходить через кабелі, які розташовані на дні океанів і сполучають між собою континенти. У випадку виходу з ладу частини мережі, це може спричинити проблеми із зв'язком між континентами.


Новий кабель розмістили значно південніше за інші трансатлантичні кабелі для підвищеної відмовостійкості та надійнішого з'єднання.


Marea проходить на глибині понад 3 км, його протяжність перевищує 6,6 тис. км, а маса близько 4,65 тис. тонн. Проект стартував у 2016 році. Зазначається, що величезна пропускна спроможність кабелю допоможе задовольнити зростаючий попит на інтернет та хмарні сервіси.

Telegram Channel