Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У поліських лісах мотопомп – більше, ніж грибів

Можна йти собі – і натрапити 

Валентин СТАВСЬКИЙ    


Поліцейські і працівники оперштабу в двох районах Рівненської області виявили та вилучили обладнання для незаконного видобутку бурштину-сирцю і «сонячне» каміння.


Зокрема, близько 14-ї години працівники сектора реагування патрульної поліції Сарненського відділу Нацполіції на вулиці Набережній зупинили автомобіль марки «Rover 75» під керуванням 40-річного місцевого жителя. Під час огляду транспортного засобу поліцейські в салоні виявили в сумці, яка належить пасажиру, 21-річному жителю села Чудель, майже кілограм бурштину-сирцю.


У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 198 (незаконне придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу, поліцейські вилучене каміння направлять на експертизу.



Працівники оперативного штабу спільно з працівниками лісової охорони поблизу сіл Осова і Грицьки виявили 3 мотопомпи кустарного виробництва та обладнання для незаконного видобутку бурштину.



Крім того, ввечері працівники сектора реагування патрульної поліції в урочищі "Янтарне", що поблизу  селища Клесів того ж таки  Сарненського району виявили безгосподарську заводську мотопомпу.


У ході відпрацювання Дубровицького району працівники оперативного штабу спільно з працівниками лісової охорони поблизу сіл Осова і Грицьки виявили 3 мотопомпи кустарного виробництва та обладнання для незаконного видобутку бурштину.


Усе вилучене поліцейські доставили на територію Дубровицького райвідділення Нацполіції. За цими фактами розпочато досудові розслідування за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр).

Telegram Channel