Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Уряд пішов найпростішим шляхом: забере кошти з «десятої» нововолинської шахти – і віддасть «дев’ятій»?

Шахтарське питання і надалі залишається одним з найбільш гострих у регіоні

Алла ЛІСОВА


 Це ще раз підтвердили нововолинські депутати на черговій, 19-й сесії міської ради. На засідання прийшли представники шахтарських колективів гірничих підприємств №9 та «Бужанської», аби вчергове звернутися до влади й обранців громади за допомогою. Незважаючи на акції протесту, гірникам досі не виплачена заробітна плата, яка становить понад 20 мільйонів гривень, не надходить жодна копійка на розвиток та охорону праці.



Гірникам досі не виплачена заробітна плата, яка становить понад 20 мільйонів гривень.



Після озвучених гірниками  болючих проблем депутати прийняли звернення до керівників держави та області. У ньому закцентували увагу на  тому, що Кабмін вирішив піти найпростішим шляхом, який аж ніяк не розв’яже шахтарську проблему. Зокрема, не може нікого влаштовувати те, що 300 млн гривень, якими планують «закрити» борги по зарплаті, будуть спрямовані з ресурсів, які мали б використати на добудову шахти №10.


До речі, як вже не раз наголошувалося, запаси вугілля на новій підземці обчислюються у 30 млн тонн. При тому – це газоносне вугілля, яке зараз купується за кордоном.


  Нововолинські депутати своїм рішенням одноголосно підтримали шахтарські вимоги й запропонували приєднати до нього свій голос колег із  сільських рад Поромівської і Литовезької об’єднаних територіальних громад, на землях яких знаходяться шахти.

Telegram Channel