Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Легендарний сигарний "бичок" продали за 12 262 долари!

Десятисантиметровий недопалок сигари, викинув прем'єр-міністр Великобританії Уїнстон Черчиль 11 травня 1947 року в паризькому аеропорту Ле Бурже


На сайті PR Auction з'явилося повідомлення про те, що анонімним продавцем на торги було виставлено незвичайний лот:



недопалок кубинської сигари, виготовленої на замовлення, довжиною 4 дюйма, зі збереженням червоно-золотого лейбла «Ла Корона», яку не докурив прем'єр-міністр Великобританії Уїнстон Черчілль 11 травня 1947 року в аеропорту Ле Бурже (Париж). Про це розповідає Газета 2000.


Недопалок був підібраний і збережений британським льотчиком Вільямом Аланом Тернером, членом екіпажу літака, що доставив Черчілля в Париж і назад в Лондон у травні 1947 року.


Лот також включав додаток у вигляді фотографії Черчіля розміром 5,75 х 3,75 зробленої безпосередньо перед посадкою в літак, на якій британський прем'єр тримає саме цю сигару в руці, з підписом авторучкою: «Вінстон С. Черчиль», - на зворотному боці, і невелику папку з олівцевими анотаціями капрала Тернера про цей день. Повідомляється, що прем'єрський «бичок» був придбаний іншим анонімом, з Флориди, за 12 262 долари США.

Telegram Channel