Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ГПУ склала підозру Кузьміну, в якого знайшли золоту лопату

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру колишньому першому заступнику Генпрокурора Ренату Кузьміну та директору ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" у вчиненні низки злочинів

Про це передає УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.


"За результатами досудового розслідування 12.10.2017 заступник Генерального прокурора України склав письмове повідомлення про підозру колишньому першому заступнику Генерального прокурора України за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 197-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України", - йдеться у повідомленні.



Досудовим розслідуванням встановлено, за інформацією ГПУ, у період 2008-2010 років на той час заступник та у подальшому перший заступник Генерального прокурора України, діяв за попередньою змовою у групі із директором ДП.



Досудовим розслідуванням встановлено, за інформацією ГПУ, у період 2008-2010 років на той час заступник та у подальшому перший заступник Генерального прокурора України, діяв за попередньою змовою у групі із директором ДП.


"Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами Адміністрації Президента України, шляхом зловживання службовим становищем з корисливих мотивів, службових підроблень та використання завідомо підроблених документів, вчинили самовільне протиправне захоплення державної земельної ділянки рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами АП України у м. Києві, самовільне незаконне будівництво житлового будинку площею 1068 м кв та прилеглих споруд на цій самовільно зайнятій державній земельній ділянці рекреаційного призначення, а також умисні дії з приховування вчинених злочинів та легалізації наведеного незаконно одержаного нерухомого майна", - йдеться у повідомленні.


За даними прокуратури, на теперішній час вжитими заходами встановити місцеперебування цієї підозрюваної особи не виявилося можливим. Відповідно до вимог КПК України підозрюваного оголошено у розшук, проведення якого доручено Нацполіції України та вирішується питання щодо звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжного заходу.


На даний час на розгляді в суді перебувають клопотання прокурора про обрання цьому підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відсторонення від посади. За клопотанням органу досудового розслідування на зазначені незаконно одержані об’єкти нерухомості судом накладено арешт та у подальшому буде вирішено питання щодо їхнього повернення державі.


Крім того, як повідомила на своїй сторінці у Facebook речник Генерального прокурора України Лариса Сарган, у будинку батька колишнього першого заступника Генпрокурора часів Януковича у грудні минулого року виявили золоту лопату.


Нагадаємо, наприкінці червня 2014 року МВС оголосило Р.Кузьміна у розшук. До цього повідомлялося, що Кузьмін фігурує у двох кримінальних провадженнях щодо незаконного взяття під варту Юрія Луценка.

Telegram Channel