Курси НБУ $ 39.40 € 42.34

У військкоматі Києві прокоментували затримання 32 осіб у клубі Jugendhub

Військовий комісаріат Києва оприлюднив заяву, де викладені подробиці нічного рейду на клуб Jugendhub, під час якого було затримано 32 особи, які, за словами правоохоронців, ухилялися від призову

Відповідну  заяву опублікували на сторінці Київського міського військового комісаріату у Facebook.


"О 02:00 годині 28 жовтня представниками військового комісаріату у взаємодії з поліцією було організовано та проведено заходи з розшуку призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу (в одному з нічних клубів столиці). За результатами проведення заходу о 04:00 годині на збірний пункт Київського міського військового комісаріату доставили 32 призовника (для уточнення облікових даних та встановлення факту ухилення від призову на строкову військову службу)", - зазначили у відомстві. 

Після перевірки залишились 15 призовників, яким видали повістки про явку на 9 годину 29 жовтня для проходження медичної комісії з метою визначення ступені придатності до військової служби.



До призовних дільниць районів заявилося лише 3,95% призовників





У відомстві додали, що в добровільному порядку, на ночівлю на території Київського міського збірного пункту Київського міського військового комісаріату залишилися 10 призовників.


Відповідні дії пояснюють тим, що, за результатами проведення 2-3-х етапів оповіщення, через житлово-експлуатаційні організації та поштою, до призовних дільниць районів заявилося лише 3,95% призовників, що ставить під загрозу виконання указу Президента України Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році.


Нагадаємо, що в ніч на 28 жовтня в Києві поліція влаштувала рейд в нічний клуб Jugendhub в Шевченківському районі. Затримали 17 осіб із наркотиками. 32 відвідувачів доставили до військкомату, оскільки вони ухилялися від призову на строкову службу.

Telegram Channel