Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Лікували чи катували?

Слідчі з’ясують, що відбувалося за стінами цього будинку.

Фото прес-служби прокуратури Волині.

Волинь-нова

Лікували чи катували?

Минулої п’ятниці прокуратура Волинської області, працівники Луцької місцевої прокуратури та Луцького відділу поліції в одному із житлових будинків села Гаразджа, що поблизу обласного центру, у ході санкціонованого обшуку виявили понад 30 осіб – мешканців Волинської, Івано-Франківської, Харківської, Львівської та інших областей України, які незаконно утримувались під приводом надання послуг з реабілітації та лікування від наркотичної залежності, а також хронічного алкоголізму

Усі пацієнти цього підпільного закладу були позбавлені засобів зв’язку, особистих документів та верхнього одягу. З’ясовано, що працював так званий реабілітаційний центр на платній основі (6 тисяч гривень за місяць).
Про його діяльність органам державної влади та місцевого самоврядування відомо не було.

Пацієнти цього підпільного закладу були позбавлені засобів зв’язку, особистих документів та верхнього одягу.

У такій кімнаті, куди  ледь-ледь потрапляє денне світло, жили залежні  від наркотиків й алкоголю.
У такій кімнаті, куди  ледь-ледь потрапляє денне світло, жили залежні  від наркотиків й алкоголю.

 Триває досудове розслідування. Затримано двох осіб, причетних до протиправного функціонування центру. Їм оголошено про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі кількох осіб на тривалий час із корисливих мотивів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 127 та ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України). Луцький міськрайонний суд, приставши на позицію Луцької місцевої прокуратури, обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес–секретар прокуратури Волині.

Telegram Channel