Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Цибулиння — не тільки для крашанок

Волинь-нова

Цибулиння — не тільки для крашанок

Згадуємо про «вдяганку» королеви овочів, як правило, тільки перед Великоднем, коли збираємося фарбувати яйця. Звичайно, це краще, аніж використовувати синтетичні барвники. Але варто знати, що лушпиння цибулі ще й лікує багато захворювань

    Марія РОЖКОВА
     
     Якщо мучать часті ангіни, потрібно полоскати горло настоєм цибулиння. Від нежиті рятує інгаляція: в окріп вкиньте жменю подрібненого лушпиння і дихайте над парою 5 хвилин. При кашлі допоможе такий засіб: 2 столові ложки сухої сировини залити двома склянками води, кип’ятити 15 хвилин, процідити. Пити відвар теплим тричі на день за півгодини до їди.
     Допомагає цибулиння не тільки при застуді. Його відвар має відхаркувальну, проносну, сечогінну, жовчогінну, протимікробну дію. Переконалася на собі, що корисно пити настій лушпиння при циститі. При гострому перебігу хвороби я застосовувала такий рецепт: 3 чайні ложки сировини — на 2 склянки окропу, дати настоятися упродовж півгодини. Вживати по 50 мл два рази на день упродовж 5 днів.
     У кого варикоз, залийте 2 столові ложки подрібненого цибулиння 100 мл горілки. Настоювати 7 днів. Приймайте по 20 крапель тричі на день до їди.
     м. Нововолинськ.

Telegram Channel