Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Натуральні замінники побутової хімії

Волинь-нова

Натуральні замінники побутової хімії

Харчова сода Нею можна вимити будь–яку поверхню і посуд. Вона відмінно видаляє з чашок чайний наліт. А склянки, бокали і вази засяють, якщо вимити їх содовим розчином (2 ч. л. на 1 л води). Содою добре відмивати зсередини емальовані каструлі, які почали жовтіти, а також стільниці, холодильники і духовки…

 


Харчова сода


Нею можна вимити будь–яку поверхню і посуд. Вона відмінно видаляє з чашок чайний наліт. А склянки, бокали і вази засяють, якщо вимити їх содовим розчином (2 ч. л. на 1 л води). Содою добре відмивати зсередини емальовані каструлі, які почали жовтіти, а також стільниці, холодильники і духовки…


За допомогою суміші соди, солі і оцту (1:1:2) можна почистити забиту раковину. Цей розчин слід влити у сифон і залишити на 15 хвилин, потім промити гарячою водою. Така процедура також позбавить від неприємного запаху з раковини.


Сода допоможе усунути сторонні запахи у холодильнику. Варто лишень поставити туди відкриту посудину з 3 ст. л. соди.


 


Столовий оцет


Відмінно відбілює, вбиває мікроби і розчиняє жири. А ще — прекрасно нейтралізує запахи, випаровуючись. Наприклад, якщо у вас на кухні після приготування їжі неприємно пахне, то треба налити в сковорідку трішки оцту і поставити на слабкий вогонь. Щоб освіжити хлібницю, треба її протерти змоченою в оцті губкою.


Якщо у вас щось пригоріло в каструлі, налийте оцту, щоб повністю покрив дно, залиште на ніч. Зранку ви без проблем все змиєте губкою.


На кухні завше слід мати під рукою пульверизатор із водним розчином оцту. Ним бажано обприскувати фрукти, особливо влітку, коли існує ризик ураження їх бактеріями, що спричиняють кишкові інфекції.


 


 



За допомогою суміші соди, солі і оцту (1:1:2) можна почистити забиту раковину. Цей розчин слід влити у сифон і залишити на 15 хвилин, потім промити гарячою водою.



Позбавитися від накипу в чайнику можна за допомогою оцту — додати його у воду і прокип’ятити. Змішавши сіль з оцтом, отримаєте своєрідний скраб, який прекрасно очищує зовні брудні каструлі.


 


Гірчичний порошок


Повноцінний замінник знежирювача. Якщо насипати порошок на жирну тарілку і додати теплої води, вона прекрасно відмиється.


 


Лимонна кислота


Допоможе позбавитися накипу в пральній машині. Треба засипати два пакетики в барабан, виставити найвищу температуру і увімкнути. Машинка повинна працювати без білизни. Таку процедуру слід проводити раз на три місяці.


 

Telegram Channel