Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Дозвольте запросити на виїзне засідання в Кухітську Волю

Волинь-нова

Дозвольте запросити на виїзне засідання в Кухітську Волю

Нещодавно новообраний спікер Андрій Парубій заявив, що хоче проводити виїзні засідання Верховної Ради. «Ми повинні вводити нові форми роботи. У нас є ідея, яку я буду пропонувати депутатам, – це виїзні засідання Верховної Ради України – не тільки в Києві, а й у Маріуполі, Запоріжжі, Харкові, Львові, щоб розуміти місцеві проблеми і для того, щоб на місці побачити, які гострі проблеми в цьому регіоні і в людей», – сказав він

    Сергій НАУМУК, редактор відділу сільського життя газети «Волинь-нова»
     
     Що ж, ідея непогана. Особливо в світлі того, що наші парламентарі хоча й іменуються «народними депутатами», але насправді вельми далекі від народу. І в заробітках, і в способі життя, і в стилі мислення, і, як наслідок, у розумінні життя простих людей та їхніх проблем. Тому виїзди за межі Києва, безперечно, дуже доречні. Сподіваюся, що в переліку місць для засідання Верховної Ради з’явиться і Волинь. Маю на увазі Волинську та Рівненську області. Можу ж я як рядовий виборець звернути увагу Голови Верховної Ради на свій регіон? 
     Отож на власний розсуд пропоную найкращі місця для «розуміння місцевих проблем». Про Луцьк і Рівне мову не вестимемо – не той рівень. Та й «гострі проблеми в цьому регіоні» прописалися не в обласних центрах. Можу порадити Нововолинськ, де шахтарі ніяк не дочекаються введення в дію десятої шахти. До відома всіх фракцій: підприємство почали будувати ще за почилого в Бозі СРСР. Скільки міністрів обіцяли, що ось-ось запустять шахту, годі перелічити. Регулярно йшли кошти, мінялися керівники вугільної галузі, а десята копальня й досі не працює. І вже порушують питання про те, а чи доцільно її взагалі вводити в дію, якщо продукція нерентабельна? От би в місті гірників почути мудре слово парламентарів: що далі робити?
     Другим пунктом, що мав би привабити провладних та опозиційних борців за краще майбутнє простого люду, має усі шанси стати Четвертня. Для довідки: це село Маневицького району колись було містом, із багатою історією. Це родове гніздо князів Четвертинських. Там вирували ярмарки, працювала друкарня. Але ми не про те. Нині четвертнянці здають на переробку найбільше молока в області. За це чиновники не раз дякували селянам. Хоча найкращою дякою були б належні закупівельні ціни. От би народні депутати пояснили, чому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села», яким пропонувалося збільшити закупівельні ціни на молоко від населення до 4 гривень за кілограм, уже майже рік розглянутий лише в першому читанні, а до другого у них ніяк руки не доходять?


 



І ще одне: будете справді їхати в Кухітську Волю – візьміть на всіх довгі рибальські чоботи. Без гумаків на тому бурштиновому апокаліпсисі робити нічого.



     Ну і ніяк не можу не запропонувати ще одну локацію для «розуміння місцевих проблем». Кухітська Воля Зарічненського району Рівненської області. Хто має інтернет, той бачив жахливі кадри незаконного видобутку сонячного каміння. Проблема давно відома. Переконаний, що навіть сам приїзд парламенту на Полісся кардинально змінив би розклад сил. Порахуймо: понад 400 нардепів, до чорта їхніх помічників, секретаріат, охорона, водії, кухарі, а ще б запросили штаб із боротьби з незаконним видобутком бурштину (за повідомленнями, у нього входить близько 150 чоловік). Стільки приїжджих самою лише чисельністю нагнали би страху на старателів. Навіть попри те, що дехто з достойників в силу переконань, може, опинився б по той бік барикад.
     Як бачите, шановні депутати, місць для виїзних засідань не бракує. Ждемо з нетерплячкою. І ще одне: будете справді їхати в Кухітську Волю – візьміть на всіх довгі рибальські чоботи. Без гумаків на тому бурштиновому апокаліпсисі робити нічого.





 

Telegram Channel