Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Смакуйте баклажанами з користю і задоволенням

Волинь-нова

Смакуйте баклажанами з користю і задоволенням

Завдяки високому вмісту калію «синенькі» покращують роботу серця та нормалізують водно–сольовий обмін в організмі. Недарма їх називають овочами довголіття. Крім того, вони низькокалорійні, очищають кишківник. Страви з баклажанів задовольнять і гурманів, і тих, хто стежить за фігурою

 


     ФАРШИРОВАНІ ПОМІДОРАМИ ТА СИРОМ
     Потрібно: 2 помідори, 100 г твердого сиру, 1 великий баклажан, сіль.
     Приготування. Розрізати по горизонталі помиті баклажани, не дорізуючи до кінця приблизно 1,5 см, щоб вийшло віяло. Кожну пластинку натерти сіллю з перцем. Частину твердого сиру нарізати пластинками, а 2 помідори помити, обсушити і нарізати кружечками. Між баклажанами покласти по 2—3 кружечки помідора і по 2 скибочки сиру. Викласти у форму для запікання. Решту помідорів обдати окропом і очистити від шкірки. Нарізати маленькими кубиками, додати подрібнений часник, цукор, сіль, перемішати і смажити до отримання соусу. Залити ним підготовлені баклажани, і поставити в духовку. Запікати при 180 градусах 20—25 хвилин, потім посипати тертим сиром і запікати ще 5 хвилин. Подавати, прикрасивши зеленню. 
     



Завдяки високому вмісту калію «синенькі» покращують роботу серця та нормалізують водно–сольовий обмін в організмі. Недарма їх називають овочами довголіття. 



     ІЗ ГРИБАМИ
     Потрібно: 500 г баклажанів, 250 г печериць, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, олія, сіль, перець, кунжут, зелень петрушки.
     Приготування. Баклажани помити, просушити і проколоти в кількох місцях. Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 30—40 хвилин (до м'якості), періодично перевертаючи. Запечені баклажани очистити під проточною водою і відкинути на друшлак. Цибулю нарізати кубиками, часник — пластинками. Пасерувати в розігрітій олії до прозорості і пряного аромату. Додати нарізані гриби і швидко обсмажити до випаровування рідини на інтенсивному вогні. Викласти в сковороду нарізані кубиками баклажани. Швидко обсмажити. Посолити, поперчити, перемішати. Зняти з вогню і додати зелень петрушки. Остудити. На розпеченій сковороді без олії обсмажити насіння кунжуту. Подавати, посипавши кунжутом і зеленню петрушки. 
     
     ТУШКОВАНІ
     Потрібно: 3 баклажани, 3 помідори, 2 болгарських перці, 1 морквина, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, пучок зелені, 2 ст. л. олії, 1 ч. л. оцту, 0,5 ч. л. цукру, 2 лаврових листа, чорний мелений перець та сіль за смаком.
     Приготування. Всі овочі помити, почисти. Баклажани порізати кубиками, посолити, залишити на 20 хвилин і промити водою, щоб позбутися гіркоти. Цибулю дрібно покришити. Моркву і болгарський перець порізати великою соломкою, помідори — великими шматками. Часник пропусти через часничницю. Подрібнити зелень. Цибулю пасерувати в олії. Поетапно обсмажуючи по 3—5 хвилин, додавати овочі в такій послідовності: морква, болгарський перець, баклажани, помідори. Все перемішати і тушкувати під кришкою 3 хвилини. В останню чергу додати зелень, часник і лавровий лист, посолити, поперчити, додати цукор і оцет. Накрити кришкою і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Подавати тушковані баклажани як окрему страву або з гарніром.


 


 

Telegram Channel