Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Народився через 107 днів після смерті мозку матері

Волинь-нова

Народився через 107 днів після смерті мозку матері

Цими днями провідні ЗМІ планети обговорюють появу на світ португальського хлопчика на ім’я Лоренцо Сальвадор Фаріа (на фото)

 


    Юрій ЖУК
     
     20 лютого після внутрішньомозкового крововиливу лікарі Центрального шпиталю Лісабона констатували смерть мозку 37-річної Сандри Кріштіни Сімойнш Педро. Вона була на 17-му тижні вагітності... 
     – Усі вважали, що дитина загинула, – розповідає медичний спеціаліст Алесандро Харсон із лікарні Сан Хосе в Лісабоні. – Проте на УЗД показники малюка були в нормі. Ми порадилися з батьком. Жодних гарантій дати не могли. Він ухопився за можливість врятувати дитину. Батьки жінки теж просили спробувати. Тож ми підключили Сандру до апарата штучного дихання, вводили гормони, годували. Будь-якої миті серце могло відмовити і зупинився б розвиток плода. 


 



Малий реагував на голос батька. Штовхав його в руку. А ось одну медсестру не любив. Відсувався від її дотиків якнайдалі.



     Під час усіх цих 107 днів медики гладили живіт Сандри, розмовляли з малюком і співали пісні.
     – Дитина мала отримати ту любов, яку дарувала б їй мати, – говорить Алесандро. – Ми раділи, що живіт росте. Малий реагував на голос батька. Штовхав його в руку. А ось одну медсестру не любив. Відсувався від її дотиків якнайдалі. Кесарів розтин пройшов без ускладнень, хлопчик важить 2 кг 350 грамів і є цілком здоровим. Коли він народився, ми плакали.
     Сандру піддали кремації і поховали наступного дня після народження Лоренцо. Малюка заберуть на виховання батьки Сандри. Тато хлопчика, 30-річний робітник Міґель Анґело Фаріа, щодня приходитиме до них.
     
     Фото з сайту www.mirror.co.uk.


 


 

Telegram Channel