Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Чи повісить Тетяна Коб боксерські рукавички на цвях?

Волинь-нова

Чи повісить Тетяна Коб боксерські рукавички на цвях?

Поразку нашої землячки ковельчанки Тетяни Коб в 1/4 фіналу жіночого боксерського турніру на Олімпіаді в Бразилії (вагова категорія до 51 кг) я сприйняв як особливо болючу, хоча розчарувань збірна України нині у Ріо-де-Жанейро підносить уболівальникам спорту як ніколи багато.

 Незважаючи на несприятливий жереб (суперницями волинянки в 1/8 фіналу була чемпіонка світу болгарка Станіміра Петрова, а в чвертьфіналі — олімпійська чемпіонка Літніх ігор-2012 у Лондоні Ніколь Адамс), ми вірили в Тетяну і чекали, що вона принаймні підніметься на п’єдестал пошани. Не пощастило. І не вина нашої боксерки, що їй не вдалося перемогти більш досвідчену і титуловану представницю Англії.


А втім, щоб погляд на виступ Тетяни Коб був професійним і кваліфікованим, звернемося до її першого наставника, котрий уже 13 років працює з нею, заслуженого тренера України Віктора Рогатіна (на фото), який із задоволенням погодився поспілкуватися із журналістом «Волині-нової»


Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ


Вікторе Вікторовичу, не сумніваюся, що ви з особливим трепетом очікували виступу своєї вихованки у чвертьфіналі олімпійського турніру.


Безумовно. У вівторок після обіду я закінчив тренування зі своїми боксерами в залі Ковельської дитячо–юнацької спортивної школи. Але ніхто не поспішав додому. Усі разом всілися перед телеекраном і з нетерпінням та хвилюванням чекали, коли вийде на ринг Тетяна. Ми дуже вірили, що вона переможе. Діти не могли сидіти на місці — підскакували, аплодували, обурювалися деякими суддівськими рішеннями, намагалися хоч якось підтримати боксерку, яку добре знають, а дехто і тренувався поруч із нею.


На жаль, після фінального гонгу суддя на знак перемоги підняв руку Ніколь Адамс…


Зрозуміло, всі були засмучені, мовчали. Ні, розчаровані не діями Тетяни, а рішенням арбітрів. І дійсно, бій був рівним. Моя вихованка, я вважаю, не поступилася суперниці в жодному боксерському компоненті. Щоправда, тактика цього разу була обрана помилково.


Цікаво, а що б ви змінили, якби були поруч?


 



Роздільним рішенням арбітрів перемогу присудили британці над українкою з рахунком 39:37.



Тетяні секундував тренер збірної України Сергій Гордієнко, який зовсім мало знає її манеру ведення поєдинків, фізичний, психологічний стан боксерки. Я чув, як він із–за рингу кричав до Коб, щоб вона частіше завдавала ударів, била суперницю в голову. Не потрібно було вв’язуватись у перестрілку, хаотичний обмін ударами. Необхідно було діяти на контратаках, очікувати помилок суперниці, використовувати кожен її промах, а їх — достатньо. Дуже прикро, що на суддів вплинуло те, що Адамс більш титулована. Було б об’єктивніше віддати перевагу українці. А так — роздільним рішенням арбітрів перемогу присудили британці з рахунком 39:37.


Вікторе Вікторовичу, ви знаєте, що Тетяна великі надії покладала на Олімпіаду в Ріо–де–Жанейро. Старанно готувалася до боїв, ретельно вивчала кожну суперницю. Як ви вважаєте, після останнього поєдинку, вона, як кажуть, не повісить на цвях свої боксерські рукавички?


Ми обговорювали з нею це питання. У будь–якому випадку — повернулася б вона з Ігор із медаллю, чи не потрапила до числа призерів, — Тетяні час створювати сім’ю, адже у жовтні їй виповниться 29 років. Цілком імовірно, що після повернення з Бразилії боксерка, як кажуть, візьме паузу у своїй спортивній кар’єрі на рік–два, а потім обов’язково повернеться у великий бокс. А можливо, доля розпорядиться інакше — і вона стане тренером, адже закінчила Інститут фізичної культури і здоров’я Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.


 

Telegram Channel