Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Мрії Мирона Маркевича не судилося збутися...

«Тайсон, Марлос, Коноплянка і Ярмоленко – хто зупинить цю четвірку?» – так нещодавно в інтерв’ю програмі «Ранкова панорама» на «Львівському радіо» прокоментував можливу натуралізацію іноземців для головної команди країни голова комітету національних футбольних збірних України

Петро ПАС


Як відомо, раніше за збірну України вже грали і доволі успішно двоє натуралізованих гравців – бразилець Едмар і серб Марко Девіч. Останнім часом ЗМІ повідомляля, що ведуться перемовини про зміну бразильського громадянства на українське з трьома футболістами: Тайсоном і Марлосом із донецького «Шахтаря» та Мораесом, який захищає кольори київського «Динамо».


Навіть Італія та Іспанія, які мають багато хороших гравців, ідуть на такі кроки. Тому я нічого поганого в натуралізації не бачу, казав Мирон Богданович. – Головне, щоб вони дійсно могли допомогти нашій команді і створити конкуренцію у збірній, адже у нас не так багато кваліфікованих гравців. Адже доходило до смішного: коли Коноплянка отримував травму, то доводилось Гармаша випускати зліва...


Чи можуть Тайсон і Марлос витіснити Ярмоленка і Коноплянку в збірній? А навіщо їх витісняти, вони ж можуть і разом грати. Уявіть собі: Тайсон, Марлос, Коноплянка і Ярмоленко – таку четвірку важко буде зупинити!



«Раніше за збірну України вже грали і доволі успішно двоє натуралізованих гравців – бразилець Едмар і серб Марко Девіч.»



На жаль, мрії Мирона Маркевича не судилося збутися. Принаймні, 28-річний Тайсон викликаний до лав національної збірної Бразилії на товариські матчі проти Еквадору (30 серпня) і Колумбії (7 вересня). Його партнером по нападу буде суперзірка «Барселони» Неймар.


Утім, Україні треба вирощувати свої таланти, а не сподіватися на усяких там тайсонів, адже вони перш за все гратимуть за гроші, а не за честь синьо-жовтого прапора.


 


 

Telegram Channel