Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

70 сортів картоплі – в одному господарстві

У селищі Торчин на базі СГТзОВ «Родючість-Агро» відбувся День поля. Захід проходив під девізом «Картопля. 15 років — 70 сортів»

Євгенія СОМОВА


Місцем його проведенням невипадково обрали «Родючість-Агро». Адже це господарство — одне з найбільших виробників бульби на Волині та єдине в області, що має повний цикл виробництва, починаючи від вирощування насіннєвого матеріалу і закінчуючи його зберіганням.



Це господарство — єдине на Волині, що має повний цикл виробництва.



Вітаючи гостей, — фермерів, одноосібників, представників сільськогосподарських підприємств, хімічних компаній та науковців, директор СГТзОВ «Родючість-Агро» Володимир Шегедин зазначив, що при вирощуванні «другого хліба» на полях господарства використовують найновіші технології і високоякісне насіння. Присутні на заході мали змогу ознайомитися із сортами української, польської, голландської, німецької селекції, які тут культивують, обмінятися досвідом роботи.


Про стан і перспективи розвитку картоплярства в Україні, сучасні програми захисту бульб від хвороб і шкідників їм розповіли представники Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України та хімічних фірм-партнерів. Учасники Дня поля побували на демонстраційних ділянках господарства, ознайомилися із сортами картоплі, які тут вирощуються (а їх майже 70), системами її захисту.


 

Telegram Channel