Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Ратнівщині відкрили меморіальні дошки двом героям

Волинь-нова

На Ратнівщині відкрили меморіальні дошки двом героям

У селищі Заболоття Ратнівського району відкрили меморіальну дошку загиблим на фронті землякам Василю Білітюку та Леоніду Луцику

Сергій ЛЮТКА


— Ці хлопці родом з нашого селища, хоча жили не тут і йшли служити Василь Білітюк з Києва, а Леонід Луцик зі Львова, — розповів заболоттівський селищний голова Василь Головій. — Коли Білітюк пропав безвісти, то ми навіть не знали, що він пішов добровольцем в «Айдар».


Меморіальну дошку встановили на приміщенні місцевої школи, яку закінчили обидва загиблих. Виготовили її за благодійні кошти. Участь у відкритті взяли голова Ратнівської райдержадміністрації Андрій Харлампович та голова Ратнівської районної ради Михайло Макарук, голова спілки ветеранів АТО Віталій Тарасюк, командир 80-ї аеромобільної десантно-штурмової бригади Ростислав Пашук, директор школи Валентина Мороз, класний керівник Леоніда Луцика Алла Свіржевська, мати Василя Білітюка та дідусь Леоніда Луцика.


 


Почесне право відкрити пам’ятні дошки надали бійцям 80-ї аеромобільної бригади Івану Галенді та Василю Мельничуку, бійцям 14 бригади Ігорю Головію та Анатолію Гайдучику.


 


Довідка «Волині-нової»


Василь Білітюк народився 27 серпня 1982 року. Учасник Майдану. Служив у батальоні «Айдар». 26 серпня 2014 року на автодорозі Луганськ-Краснодон машина, у якій він їхав, попала під обстріл. Четверо бійців загинуло, серед них і Василь Білітюк. Півроку числився серед зниклих безвісти. Похований у Заболотті.


Леонід Луцик народився 28 серпня 1984 року. Навчався у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького, працював у приватній фірмі, проживав у Львові. В липні 2014 року був мобілізований до лав української армії. Брав участь в боях за місто Щастя та інші населені пункти Луганщини. Загинув 18 грудня 2014 року при виконанні військового обов’язку, рятуючи життя волонтеру.


Фото з інтернет-сайту Ратнівської РДА.


 

Telegram Channel