Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«У штірліци наші гаранти не годяться!»

Волинь-нова

«У штірліци наші гаранти не годяться!»

З ким із президентів незалежної України ви пішли б у розвідку?

 Олександр СКІПАЛЬСЬКИЙ,
народний депутат другого скликання, екс-заступник голови СБУ, колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України
(м. Київ):
Пішов би у розвідку з Леонідом Кравчуком та Леонідом Кучмою, – але із великою групою прикриття. Леонід Макарович був достатньо гнучким та компромісним, проте я вважаю неправильною його згоду на дострокові президентські вибори у 1994 році – це був російський сценарій. Тому й потрібна група прикриття… Леонід Кучма – теж потужна особистість, але у час, коли він став главою держави, у нього не була сформована національно свідома позиція, тому ним маніпулювали усілякі табачники. Та у «розвідгрупу» я Леоніда Даниловича взяв би, доручив би якусь важливу ділянку і впевнений, що він би впорався. Усі інші президенти – сірі люди, які живуть за подвійними стандартами і не націлені на боротьбу за Україну.


Петро САГАНЮК,
володимир-волинський міський голова
(м. Володимир-Волинський):
З народним президентом пішов би у розвідку… Імпонує мені нинішній глава держави Петро Порошенко. Міг би підтримати також першого нашого гаранта Леоніда Кравчука. Як-не-як, але він підписав у Біловезькій Пущі угоду, яка поклала кінець існуванню СРСР, при ньому проголошена незалежність України. Вважаю, для цього потрібні воля і сміливість. Це тепер нам легко бути «героями». Не секрет, що ми зараз розчаровані тим, що маємо. Але багато залежить від нас, тому треба діяти і вірити, що завтра стане краще.


Ірина ФАРІОН,
український мовознавець, громадський діяч, народний депутат України сьомого скликання від
ВО «Свобода»
(м. Львів):
З жодним із них. Першим був Кравчук, який здав ядерний потенціал України. Він просто боягуз. Кучма віддав Росії весь промисловий потенціал. Ющенко привів Україну в обійми Януковича. Янукович – це зек, чужинець, з такими у розвідку не ходять. Але нашою найбільшою поразкою за 25 років став Порошенко, який веде переговори з ворогом, російським агресором Путіним.


Юрій КАЛІСТРАТОВ,
голова Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості
(м. Нововолинськ):
Якщо відверто, то ні з ким би не пішов. Бо ніхто, за невеликим винятком, що стосується діяльності Кучми, нічого толкового не зробив. Недавно почув виступ одного відомого політика, який сказав, що в нашій країні 95 відсотків населення крадуть, а господаря немає. Неправда, якраз тих 95 відсотків працюють і бідують, а решта, невеликий процент громадян, розтягують народне багатство. Шкода, що сьогодні важко й назвати такого авторитета, який би міг вивести націю з прірви й привести до нормального життя.


Віталій ХРИСТЮК,
учасник бойових дій, старший лейтенант 26-ї окремої артилерійської бригади (селище Колки Маневицького району):
З жодним із п'яти українських президентів не пішов би у розвідку. Не викликають вони у мене довіри. Кравчука й Кучму я погано пам’ятаю, час їхнього правління – це моє раннє дитинство й шкільні роки. Свідоме життя розпочалося вже при Ющенкові та Януковичу. Якби довелося, я б сам у розвідку пішов, а ще краще з братом Миколою.


Володимир КАРПУК,
народний депутат України п’ятого та шостого скликань
(м. Луцьк):
Звичайно, з Віктором Януковичем не пішов би. Та і з першим президентом Леонідом Кравчуком – теж ні… Гм, нема з кого вибрати… Скажемо так: у Штірліци наші гаранти не годяться.


Сергій ПАНДРАК,
доброволець батальйону «Айдар», засновник Спілки учасників бойових дій та АТО «УВО»
(м. Рівне):
Серед них немає таких. З власного досвіду скажу: у розвідку можна йти з тими людьми, кому довіряєш. Таким може бути надійний побратим, який підставить плече у важку хвилину, або близький друг, який прикриє й допоможе, ризикуючи власним життям.


Алла ОПЕЙДА,
заслужена артистка України (м. Луцьк):
Якщо покласти руку на серце – не пішла б із жодним. Вірила колись у можливості Віктора Ющенка, та згодом тільки розчарувалася. Тепер сподіваюся лише на себе і на власні сили. Але як справжня українка не позбавлена віри, що все колись зміниться у кращий бік.


Майя МОСКВИЧ,
боєць полку поліції особливого призначення «Миротворець»
(м. Луцьк):
У розвідку ходять із тими, кому довіряють, у кому впевнені і кого добре знають. Іншими словами – з людьми зі свого середовища. Оскільки всі президенти росли і формували світогляд за СРСР, були піонерами й комсомольцями, я не знаю, що робиться у їхніх головах. Відповідно не пішла б на завдання з жодним із них. Було б добре, якби главою держави в Україні став той, хто ходить у розвідку зараз.


Петро ПАНЧУК,
народний артист України, лауреат Шевченківської премії, керівник самодіяльного театру
с. Лобачівка Горохівського району (м. Київ):
Я в політиці не тямлю і нікому з політиків не вірю. Бо вважаю, що до влади рвуться люди дещо зіпсовані бажанням владарювати, люди лукаві і нещирі. Я це зрозумів років 15 тому. Усвідомлюю, що на них особисто не вплину і не зміню їх. А якщо я їм не вірю, то ні з ким не піду в розвідку.


Бліц провели Василь УЛІЦЬКИЙ, Кость ГАРБАРЧУК, Лариса ЗАНЮК, Оксана КУЦИК, Алла ЛІСОВА.


 

Telegram Channel