Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Руслан Ковальчук з Любешова підняв прапор на Говерлі

Побувати на найвищій горі України — давня мрія цього чоловіка.

 Марина ЛУГОВА


 


Та й одногрупник по Львівському національному лісотехнічному університеті, який працює головним лісничим Ворохтянського лісництва на Івано-Франківщині, не раз запрошував у Карпати. А нинішнього літа ще й такий привід для зустрічі — 15 років як закінчили вуз. Хоч Роман Васильович найпершим поштовхом до здійснення мрії вважає, що в тій ситуації, яку переживає нині Україна, по-особливому проявляється патріотизм: хочеться довести, що для того, аби побачити дивовижну красу, не обов'язково їздити по закордонах.



Долав чоловік непростий шлях на Говерлу із синами, племінником, друзями. Разом з ними підняв на найвищій горі України національний стяг.



Це був незабутній момент. А щодо найяскравіших вражень у цій подорожі, то Ростислав Ковальчук сказав таке:


Я ніколи не думав, що так багато людей зустріну на підйомі від підніжжя Говерли — до Говерляни, а потім до її верхівки. Та ще й таких різних за віком — від 3-річних дітей до 70-річних і старших бабусь, дідусів. А щодо географії, то взагалі — тут вся Україна, а не лише, як, може, дехто думає, її західний регіон. І всі — привітні, доброзичливі, готові прийти на допомогу. Одне слово, — велика дружна українська сім'я.


 


 

Telegram Channel